„Vom purta masca mulţi ani după ce va trece pandemia”. Anunţul terifiant al virusologului şef al Spaniei

Margarita del Val, șefa Consiliului Național de Cercetare Spanion, susține că masca de protecție va fi purtată și după ce va trece pandemie de coronavirus. Aceasta a atras atenția cu privire la faptul că populația trebuie să se obișnuiască să trăiască cu masca de protecție.

10 oct. 2020, 07:28
„Vom purta masca mulţi ani după ce va trece pandemia”. Anunţul terifiant al virusologului şef al Spaniei

Virusologul susține că pandemia de coronavirus va trece în câțiva ani, iar populația trebuie să se obișnuiască cu purtarea măștii de protecție, deoarece aceasta va fi necesară mult timp după trecerea pandemiei.

Citește și: Avertismentul unui epidemiolog: Gripa şi COVID-19 nu se exclud una pe cealaltă. Unii le pot face simultan

”Vom trece peste asta în câţiva ani, dar nu trebuie să ne aşteptăm că va fi ca o cursă sprint de 100 de metri. Va fi un maraton”, a declarat Dr. Margarita del Val, şefa Consiliului Național de Cercetare Spaniol (CSIC) – Salud Global.

Spania este cea mai afectată ţară din Europa, iar măştile sunt obligatorii în afara casei. Guvernul spaniol a declarat stare de urgenţă în Madrid şi cartierele limitrofe din cauza creşterii alarmante a numărului de cazuri de coronavirus.

„Îi rugăm, din nou, pe toţi locuitorii să nu părăsească Madridul şi să respecte toate recomandările şi măsurile de protecţie”, a declarat Pedro Sánchez, preşedintele guvernului.