Voma de balenă, ingredientul secret din cele mai scumpe şi mai fine parfumuri. Cât costă un kilogram de „aur plutitor”

Când credeai că le-ai văzut şi le-au auzit pe toate, afli că... e bătaie mare pe voma de balenă. Pescarii se întrec în a descoperi nepreţuita comoară, o substanţă extrem de scumpă şi foarte apreciată pe piaţa parfumurilor.

11 oct. 2021, 15:13

Voma de balenă l-a înbogăţit pe thailandezul Narong Phetcharaj, care a avut norocul să descopere nu mai puţin de 30 de kilograme din preţioasa substanţă pe plaja Niyom.

Are culoarea chihlimbarului şi, datorită acestei comori, viaţa mea se va schimba”, a comentat pescarul thailandez.

Recent, lui Phetchara i-a atras atenţia un imens bloc gri plutind la marginea apei, în apropierea plajei Niyom. Acesta cântărea peste 30 kg.

Citeste si Descoperire şocantă! Un călugăr budist mort în urmă cu 90 de ani s-a îngrăşat 10 kilograme. Explicaţia oamenilor de ştiinţă. VIDEO

Voma de balenă, cunoscută şi sub denumirea de „aur plutitor”, este utilizată în industria parfumurilor, având proprietatea de a fixa o aromă. Prin folosirea acestui ingredient, mirosul persistă mult mai mult.

Voma de balenă, vândută la un preţ uriaş

Substanţa este comercializată la fabulosul preţ de 50.000 de euro pe kilogram, informează Daily Mail. Preţul uriaş este explicat prin faptul că vorbim despre un ingredient extrem de rar.

Niciunul dintre săteni nu a mai văzut sau atins vreodată chihlimbar şi toată lumea a fost fericită. Intenţionez să îl vând, pentru că am primit deja un certificat care să demonstreze că este real şi dacă pot obţine un preţ bun, mă voi retrage din slujba mea de pescar şi voi organiza o petrecere pentru toată lumea”, a povestit entuziasmat bărbatul.

Vărsăturile de balenă sunt o secreţie biliară produsă în mod natural. Această secreţie are rolul de a proteja mucoasa intestinală de rămăşiţele moluştelor pe care uriaşul mamifer le mănâncă.

În februarie, 35 de pescari din Yemen au găsit şi ei vărsături de balenă. Valoarea comorii lor a fost de peste 1,1 milioane de lire sterline.

Citeste si Un pescar a prins la plasa o creatură bizară. „Părea ciudat, cu un singur ochi” FOTO