Vor fi extraordinare! Nokia va face din nou telefoane

Dacă afirmaţiile CEO-ului Nokia se confirmă, compania finlandeză ar trebui să aibă puterea financiară să reintre în producţia de smartphone-uri în 2016.

19 iun. 2015, 12:53
Vor fi extraordinare! Nokia va face din nou telefoane
După un set de veşti proaste asociate viitorului companiei finlandeze, se pare că răsare soarele şi pe strada celor de la Nokia. Nu de alta, dar s-ar putea să fie doar o chestiune de timp până vom vedea din nou pe piaţă o serie de dispozitive noi aparţinând fostului gigant. Singurul impediment la ora actuală este asociat unui contract cu Microsoft de acum câţiva ani care le interzice pentru o perioadă de timp limitată reintrarea în sectorul de producţie telefoane.

În urmă cu doar câteva zile, CEO-ul Rajeev Suri a confirmat pentru publicaţia nemţească Manager Magazin că Nokia va începe din nou designul de produs şi va debloca licenţierea de smartphone-uri din 2016. La momentul respectiv se vor împlini aproximativ doi ani de când Microsoft a cumpărat divizia de mobile a companiei, iar finlandezi s-au axat într-o proporţie semnificativă pe reţelistică şi soluţii cartografice – Nokia Here.