Vor să-l facă sultan. Detaliile financiare ale ultimei oferte pe care Marius Şumudică a primit-o din Turcia

Rămas fără angajament, după despărţirea de gruparea arabă Al Shabab, Marius Şumudică (48 de ani) se pregăteşte să revină în fotbal! Antrenorul român este dorit de Yeni Malatyaspor, echipă care a încheiat pe locul 5 ultima ediţie ediţie de campionat din Turcia.

06 iun. 2019, 07:47
Vor să-l facă sultan. Detaliile financiare ale ultimei oferte pe care Marius Şumudică a primit-o din Turcia

Conform surselor noastre bine informate, turcii i-au promis lui Marius Şumudică un salariu anual în valoare de 500.000 de euro şi o primă de instalare de 250.000 de euro, scrie spynews.ro. Mai mult, dacă va reuşi să o califice pe Yeni Malatyaspor în grupele Europa League, „Şumi” va mai încasa un bonus consistent. Veniturile tehnicianului român ar putea creşte în continuare, cu condiţia ca echipa „otomană” să ocupe la finalul sezonului viitor un loc care să-i asigure prezenţa în cupele europene.

Citeşte şi Marius Şumudică, reacţie-şoc: „Pentru mine, Rapid a murit! Mi-e scârbă!”. Ce l-a scos din minţi pe idolul din Giuleşti

În acest moment, Marius Şumudică se află în discuţii şi cu alte echipe din Turcia, dar şi cu grupări din zona Golfului. „Până la finalul săptămânii, cred că semnez”, a anunţat „Şumi”, în urmă cu câteva zile.

Banii trag la „Şumi”

În ultimii doi ani, Marius Şumudică a făcut avere în fotbalul din afara graniţelor României. La Kayserispor, românul a avut un salariu anual în valoare de 400.000 de euro pe an, iar la Al Shabab a primit o remuneraţie de 1,2 milioane de euro pe sezon, însă în Golf există regula ca antrenorul principal să-şi plătească staff-ul tehnic. Astfel, în contul lui „Şumi” a intrat aproximativ 700.000 de euro pe an.

Până acum, Marius Șumudică a pregătit următoarele echipe: Rocar Bucureşti, Inter Gaz Bucureşti, Progresul Bucureşti, Astra Ploieşti, Farul Constanţa, Gloria Bistriţa, Rapid Bucureşti, Kavala, FC Braşov, FC Vaslui, Universitatea Cluj, Al Shaab, Concordia Chiajna, Astra Giurgiu, Kayserispor și Al Shabab. În palmaresul antrenorului român se regăseşte un titlu de campion al României, câştigat cu Astra Giurgiu, în 2016.