Voropchievici, sfat de Sfântul Andrei pentru fetele de măritat

Se spune că pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, fetele îşi pot afla ursitul. Totuşi, dacă nu se întâmplă acest lucru, oamenii pot învăţa cum să atragă dragostea de partea lor.

RomaniaTV.net
30 nov. 2020, 16:13
Voropchievici, sfat de Sfântul Andrei pentru fetele de măritat

Voropchievici, sfat pentru noaptea de Sfantul Andrei. „Se iau 41 de boabe de grâu care se pun sub pernă (de Sfântul Andrei – n.r.). Și se spune descântecul: `Voi, 41 de fire de grâu, eu voi adormi și mă voi odihni, dar mă rog la Dumnezeu să-mi trimită ursitul meu, cel ce mi-i dat de Dumnezeu`. Dacă visezi că un bărbat vine să îţi ia grâul, el este ursitul”, a explicat numerologul Mihai Voropchievici, la Antena 3.

Voropchievici – Ce trebuie sa faci în noaptea de Sfantul Andrei pentru a atrage norocul. În afara acestui truc, pe care multe fete îl află de la părinţi sau din vecini, mai este unul care funcţionează pentru a vă afla alesul de Sfântul Andrei. Totul constă într-o pâinică, mai spune maestrul Voropchievici.Fetele de măritat trebuie să facă o pâinică din „părți egale, o parte sare și o parte faină, apă. Înainte de culcare, fetele necăsătorite o mânâncă.

Vraji de Sfantul Andrei? Afla traditii, superstitii si obiceiuri. Mesaje de Sf. Andrei 2020

Fiind foarte sărată, ți se face sete. Ursitul vine și îți dă apă. E bine să nu aprinzi lumina ca să-ți amintești dimineața pe cine ai visat”, a mai spus numerologul Mihai Voropchievici, ca sfat pentru ziua de Sfântul Andrei.

Sunt si niste descantece de dragoste. Este noaptea in care strigoii apar. Exista doua feluri de strigoi: strigoi vii si strigoi morti. Daca vrei sa ii vezi, ii vei vedea zgaria pe fata. Strigoii morti vin sa se certe cu strigoii vii. Pana la ultimul cantat al cocosilor ei trebuie sa se imprastie.”

 

Ziua Sfântului Apostol Andrei, serbată pe 30 noiembrie, este sărbătoare națională legală, zi în care ortodocșii și catolicii români îl cinstesc pe Ocrotitorul României și cel dintâi chemat dintre apostoli, care a adus cuvântul Evangheliei pe pământul Dobrogei de astăzi.

În anul 2012, ziua de 30 noiembrie, Sfântul Andrei, a devenit zi de Sărbătoare Legală. Aproape 700.000 de români poartă numele Sfântului Apostol Andrei.