ALDE ameninţă cu ieşirea de la guvernare. Vosganian: Cel care doreşte ruperea Coaliţiei este însuşi Mihai Tudose

Liderul ALDE Varujan Vosganian a declarat, marţi, că ALDE şi-a reconfirmat recent susţinerea pentru ministrul Viorel Ilie şi că remanierea acestuia poate fi făcută doar după o discuţie în cadrul Coaliţiei de guvernare. Vosganian am mai spus că are "sentimentul că cel care doreşte ruperea Coaliţiei este chiar însuşi premierul Mihai Tudose", şi a avertizat că demiterea lui Viorel Ilie ar duce la ruperea Coaliţiei.

RomaniaTV.net
10 oct. 2017, 10:34
ALDE ameninţă cu ieşirea de la guvernare. Vosganian: Cel care doreşte ruperea Coaliţiei este însuşi Mihai Tudose

„În ceea ce priveşte pe ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, acum două săptămâni ALDE a confirmat încrederea pentru ministrul nostru. Faţă de votula cela nu s-a întâmplat nimic. Nu intenţionăm să revenim asupra lui. Acest vot al nostru şi încrederea pe care i-am acordat-o ministrului a fost confirmată şi de votul pe care Senatul l-a dat în plen”, a declarat senatorul ALDE, Varujan Vosganian.

În ceea ce priveşte ipoteza remanierii, Vosganian a explicat că „procedurile interne ale Coaliţiei de Guvernare spun limpede că orice remaniere se face în urma propunerilor pe care premierul le prezintă în faţa Coaliţiei de guvernare”. „Neexistând pînă acum o astfel de propunere, pentru noi această posibilă remaniere rămâne doar o ipoteză pe care a prezentat-o primul-ministru”, a completat senatorul ALDE. 

Vosganian a subliniat că dacă, totuşi, premierul Mihai Tudose îl va demite pe ministrul Viorel Ilie, atunci şeful Guvernului este cel care îşi doreşte ruperea coaliţiei. 

„Primul-ministru şi Guvernul sunt în această poziţie pe care a dat-o Coaliţia de guvernare şi este firesc ca orice posibilă remaniere să se facă în urma prezentării de către primul ministru în faţa Coaliţiei, a motivelor care îl determină să facă o selecţie în ceea ce priveşte miniştri. Între ALDE şi PSD nu au existat astfel de discuţii şi o întâlnire la vârf va avea loc după ce Călin Popescu Tăriceanu se va întoarce din deplasarea de la Praga. Dacă în ceea ce priveşte ALDE şi PSD o astfel de discuţie nu a avut loc, am sentimentul din ceea ce s-a întâmplat că cel care doreşte ruperea Coaliţiei este chiar însuşi premierul Mihai Tudose”, a mai spus Varujan Vosganian.