VARUJAN VOSGANIAN, în plenul Senatului: Sunt ŞOCAT. Ce se face cu mine nu este justiţie, ci vânătoare

Senatorul PNL, fost ministru Varujan Vosganian, a cerut miercuri ca membrii Comisiei juridice din Senat să jure "cu mâna pe Biblie şi pe Constituţie" referitor la dosarul în care DIICOT cere urmărirea penală a sa, pentru a confirma dacă au existat sau nu elemente noi în solicitarea procurorilor.

11 feb. 2015, 12:13
VARUJAN VOSGANIAN, în plenul Senatului: Sunt ŞOCAT. Ce se face cu mine nu este justiţie, ci vânătoare

Foştii miniştri ai Economiei, Ion Ariton şi Varujan Vosganian, sunt la un pas de a fi urmăriţi penal, după ce senatorii din Comisia juridică au dat aviz favorabil cererilor DNA şi DIICOT.

În şedinţa de miercuri, senatorii au dezbătut cele două rapoarte, timp în care Vosganian i-a rugat, în repetate rânduri, pe colegii săi, să respingă solicitarea procurorilor.

Vicepreşedintele Comisiei juridice, Ovidiu Donţu, a prezentat în plenul Senatului raportul favorabil începerii urmăririi penale împotriva fostului ministru al Economiei , Varujan Vosganian. El a afirmat, la solicitarea unui senator, că faţă de solicitarea anterioară a DIICOT au fost identificate elemente noi în documentele înaintate de DIICOT.

Vă mărturisesc, sunt şocat. În cadrul comisiei mi-am întrebat colegii din Comisia juridică dacă au găsit elemente noi. Unul dintre colegi mi-a răspuns că a citit cu mare atenţie referatele şi e niciun element nou. Jur pe sfânta cruce”, a afirmat Varujan Vosganian.

CITEŞTE ŞI: Varujan Vosganian a cerut Senatului „O MICĂ FAVOARE” înainte de avizul pentru urmărire penală

Acesta a afirmat că, în aceste condiţii, solicită ca fiecare membru al Comisiei juridicesă jure joi în plen „cu mâna pe Bible şi pe Constituţie” asupra faptului că nu i-au comunicat faptul că ar exista indicii noi în solicitarea DIICOT.

„Aveţi timp până mâine să vă mai gândiţi. Eliberaţi-vă de teamă. (…) Eu nu vreau să fiu comediant într-un spectacol mediatic într-un scenariu pe care nu ştiu cine îl scrie (…) Până cineva nu-mi spune ce este nou, consider că ceea ce se face cu mine nu este justiţie, ci vânătoare„, a mai spus fostul ministru.

Ion Ariton este inculpat în dosarul „Gala Bute”, în timp ce Varujan Vosganian este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, în dosarul Romgaz-Interagro, alături de Adriean Videanu.