Vosganian: Nu pot salva Oltchim singur, am nevoie de un acord din partea partidelor de la guvernare

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat luni că nu poate salva singur Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) şi că are nevoie de un acord de voinţă politică al PSD şi PNL, de susţinetrea sindicatelor şi de pace socială.

18 feb. 2013, 15:16
Vosganian: Nu pot salva Oltchim singur, am nevoie de un acord din partea partidelor de la guvernare

„Nu pot salva Oltchim singur, am nevoie de un acord de voinţă politică din partea partidelor care alcătuiesc actuala guvernare, de susţinerea sindicatelor şi de pace socială”, a afirmat Varujan Vosganian într-o declaraţie de presă, după o întâlnire cu sindicaliştii combinatului chimic.

Compania Oltchim a intrat în insolvenţă la finele lunii ianuarie după ce o încercare de privatizare a eşuat anul trecut pentru că Dan Diaconescu, câştigătorul licitaţiei, nu a achitat banii pe pachetul majoritar de acţiuni deţinut de stat.

„Nu vreau să fac din Oltchim un show mediatic, la fel ca în toamna anului trecut. Riscăm să dăm Oltchim o dimensiune anecdotică. Este nevoie de o atmosferă sobră şi de reponsabilitate în jurul Oltchim. Niciun investitor nu va veni dacă salariaţii Oltchim, în ziua de salariu, intră în greva foamei, iar alţii umblă cu sticla cu benzină să şi-o toarne în cap”, a mai afirmat ministrul Economiei, potrivit Mediafax.

BPN al PDL a decis, luni, ca grupurile parlamentare ale partidului să depună o moţiune simplă pe tema Oltchim, solicitând demisia miniştrilor Daniel Chiţoiu şi Varujan Vosganian.

Premierul Victor Ponta a afirmat vineri că preşedintele Traian Băsescu minte pur şi simplu în cazul Oltchim, pentru a se apăra şi a-şi apăra protejaţii, după ce, cu acordul său tacit, Dan Diaconescu, Videanu, Boureanu şi Roibu au încercat să ascundă urmele ultimilor ani, care au condus compania spre faliment.

Anterior, Băsescu a susţinut că premierul Victor Ponta şi ministrul Daniel Chiţoiu i-au minţit şi şi-au „bătut joc” de oamenii de la Oltchim în timpul campaniei electorale, admiţând faptul că inclusiv Dan Diaconescu a profitat electoral de pe seama acestei situaţii.