Vosganian: Cred că USL va evita o alianţă cu UNPR

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian consideră că USL va evita colaborarea cu UNPR la guvernare, adăugând că dacă reprezentanţii partidului condus de Gabriel Oprea vor dori să susţină guvernarea USL în nume propriu, sunt bineveniţi să o facă.

RomaniaTV.net
28 apr. 2012, 12:12
Vosganian: Cred că USL va evita o alianţă cu UNPR

Vosganian a spus, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că UNPR este ameninţat cu disoluţia, având în vedere că este o formaţiune care avea o logică doar dacă se anexa guvernării.

„Acest partid este ameninţat cu disoluţia, pentru că UNPR nu este un partid cu identitate proprie. Dacă nu este la guvernare, UNPR îşi pierde raţiunea de a exista. Cred însă că USL va evita o alianţă cu UNPR, eu unul nu cred că se va utiliza vreo formă de colaborare. Dacă vor dori să susţină în nume propriu Guvernul, cei de la UNPR sunt bineveniţi să o facă”, a spus Vosganian.

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a declarat, vineri seară, într-o intervenţie la B1Tv, că preşedintele PSD, Victor Ponta, desemnat premier de către preşedintele Traian Băsescu, îi este prieten, liderul UNPR precizând că este convins că cei din Uniune vor vota pentru stabilitatea ţării.

Liderul UNPR Neculai Onţanu a declarat, sâmbătă, că formaţiunea sa va susţine noul guvern şi că nu a negociat ministere cu USL, el precizând, pe de altă parte, că Uniunea a ieşit din fosta coaliţie ca lepădându-se „de Satana” şi că fostul guvern a adus un atentat grav la siguranţa oamenilor.

„Este absolut o necesitate ca în următoarele zile, cât mai rapid, să se instaleze noul guvern. Noi vom sprijini în Parlamentul României noua guvernare tocmai pentru ca să se asigure o stabilitate pentru România. Aţi văzut: FMI a zis «pas» până ce se instalează noul guvern. Deci este o prioritate pentru România instalarea noului guvern, crearea unei majorităţi parlamentare solide şi sigur că noi vom sprijini acest lucru”, a precizat Onţanu.

Progresistul a mai spus că UNPR nu a negociat cu USL ministere în viitorul guvern Ponta.