Vosganian, despre suspendarea lui Băsescu: Dacă preşedintele face TERTIPURI, o luăm de la început

Vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, a declarat luni seară, la România TV, că USL va demara  din nou procedura de suspendare a lui Traian Băsescu dacă şeful statului nu-l va nominaliza pe Victor Ponta pentru postul de premier, în condiţiile în care Uniunea va câştiga cu peste 51% alegerile parlamentare din 9 decembrie.

RomaniaTV.net
29 oct. 2012, 19:11
Vosganian, despre suspendarea lui Băsescu: Dacă preşedintele face TERTIPURI, o luăm de la început

„După opinia mea, Traian Băsescu îl va nominaliza premier pe Victor Ponta. În clipa în care nu o va face, va pierde şi susţinerea pe care o are în străinătate”, a spus Vosganian.

Liderul PNL a explicat că „suspendarea lui Băsescu nu intră în priorităţile” USL în acest moment, prioritatea Uniunii fiind câştigarea alegerilor parlamentare.

Dacă după aceea, preşedintele face tertipuri, adică numeşte pe altcineva de la PSD ca să bage zâzanie în PSD sau numeşte pe cineva din PNL ca să sugereze o posibilă alianţă cu PD, atunci nu mai avem de ales şi o luăm de la început„, a avertizat Vosganian.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, duminică, la emisiunea „După 20 de ani”, că Traian Băsescu va fi vizat de o nouă procedură de suspendare, la sfârşitul acestui an, respectiv după alegerile parlamentare, dacă nu îl va numi premier pe Victor Ponta, în ipoteza în care USL câştigă alegerile.

Întrebat de moderator dacă exclude o nouă suspendare a lui Traian Băsescu în 2013, Antonescu a imaginat scenariul suspendării chiar în 2012, în cazul în care Traian Băsescu ar refuza să ia act de voinţa politică exprimată de electorat la alegerile parlamentare.

„Nu exclud. Nu am cum să exclud aşa ceva pentru că aşa ceva nu ţine de mine sau de noi. Imaginaţi-vă, de pildă, că în 2012 chiar, avem alegeri, alegerile dau o expresie clară de voinţă politică şi, împotriva spiritului Constituţiei, preşedintele refuză să ia act de asta şi numeşte un alt prim-ministru”, a răspuns Antonescu.