Vosganian: Propuneri legislative ale ALDE sunt refuzate de Guvern, după care miniştrii se laudă cu acte normative pe acele teme

Publicat: Luni, 16 Iulie 2018 18:18 // Actualizat: Luni, 16 Iulie 2018 18:18 // Sursa: romaniatv.net

Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a declarat, luni, că propuneri legislative ale parlamentarilor ALDE sunt refuzate de către Guvern, după care miniştrii de resort se laudă în public că vor iniţia acte normative pe acele teme.

Varujan Vosganian a spus că trebuie discutată în coaliţie tema unor drepturi privind vechimea în muncă, în condiţiile în care că iniţiativa deputatului Alexandru Băişanu care propunea ca armata, facultatea, masteratul şi doctoratul să fie considerate vechime în muncă a primit aviz negativ din partea Guvernului, dar ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, "se laudă" cu o lege pe această temă, potrivit news.ro.

"Este interesant că, pe de-o parte, propuneri legislative ale colegilor noştri sunt refuzate de către Guvern prin punct de vedere negativ, iar, pe de altă parte, miniştrii de resort se laudă în public că vor face acte normative pe aceeaşi temă", a spus Varujan Vosganian, apreciind că situaţia este "anecdotică".

De asemenea, deputatul ALDE Alexandru Băişanu a spus că iniţiativa depusă de al în urmă cu mai mult de o lună a primit aviz negativ de la Guvern, dar ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat o Ordonanţă de Urgenţă pe această temă.

"Acum câteva zile, am auzit-o pe doamna Lia Olguţa Vasilescu, ministru de resort, spunând exact acelaşi lucru pe care îl propuneam eu printr-o lege că îl va face pe baza unei ordonanţe de urgenţă, cu toate că la legea mea s-a dat pur şi simplu aviz negativ. (...). Dacă doamna Olguţa Vasilescu a dat aviz negativ legii tocmai ca să o treacă prin OUG, este o chestie destul de dubioasă şi neclară. Cred că era firesc să purtăm o discuţie, se putea retrage această propunere legislativă şi sprijineam cu toate forţele ca această propunere legislativă să apară ca ordonanţă de urgenţă", a declarat Băişanu.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ALDE Alexandru Băişanu Guvern propuneri legislative Varujan Vosganian
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 iul 23:33
Răspunde | Votează email 0 email
lupesculupu
Olguta nu nare idei si atunci face ce poate, adica fura ideile(propunerile legislative) ale altora si se da drept initiatoare a lor. Olteanca smechera care ar trebui sa stie ca smecheria nu e tot una cu desteptaciunea. Nu te-ai nascut destept, nu muncesti destul ca sa devi, niciodata nu vei fi destept.Hotia e specifica celor din sud.
Olguto! lasa pe altcineva sa faca jobul tau ca pe tine nu te ajuta etajul.
16 iul 21:10
Răspunde | Votează email 0 email
!!!
aTENȚIE SĂ NU VINĂ IAR VREMEA PLÂNSULUI ÎN PARLAMENT
1
EUR
4.7228
RON
16 Jun
noapte 18 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H