Vosganian: Tentativa de a evita un vot în Parlament sugerându-se că Guvernul şi-a păstrat structura politică este un şiretlic

Deputatul ALDE Varujan Vosganian cataloghează drept „un şiretlic” tentativa de a evita un vot în Parlament prin racolarea la guvernare a unor membri ALDE şi anunţă că oricine acceptă funcţii în guvernul PSD va pierde calitate de membru al partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu.

11 sept. 2019, 09:55
Vosganian: Tentativa de a evita un vot în Parlament sugerându-se că Guvernul şi-a păstrat structura politică este un şiretlic

„Tentativa de a evita un vot în Parlament sugerându-se că Guvernul şi-a păstrat structura politică este un şiretlic care nu ţine nici din punct de vedere juridic, nici din punct de vedere politic, pentru că procedura de învestire a unui membru al Guvernului are în vedere şi o decizie a primului ministru şi o decizie a preşedintelui României. Este suficient timp ca respectivul să-şi piardă calitatea de membru ALDE. Deci nu se pune problema ca structura politică a Guvernului să se refacă într-o formulă PSD ALDE”, a declarat miercuri, la Parlament, liderul deputaţilor ALDE, scrie News.ro.
 
Vosganian a menţionat că orice membru ALDE care se va alătura Guvernului condus de Viorica Dăncilă va fi exclus din partid înainte ca procedurile de învestire în Guvern să fie finalizate.
 
„ALDE a ieşit de la guvernare. Orice persoană din ALDE care acceptă propunerea de a intra în Guvern îşi pierde această calitate şi va pierde cu siguranţă, până în momentul în care juridic procedurile se vor încheia”, a mai spus Varujan Vosganian.