Vot istoric în Franţa: Adunarea Naţională adoptat proiectul care permite casătoriile homosexuale

"După 136 de ore şi 46 de minute de dezbateri, Parlamentul a adoptat proiectul care permite căsătoriile între persoane de acelaşi sex", a anunţat preşedintele Adunării Naţionale, Claude Bartolone.

RomaniaTV.net
23 apr. 2013, 15:43
Vot istoric în Franţa: Adunarea Naţională adoptat proiectul care permite casătoriile homosexuale

Adunarea Naţională din Franţa a adoptat, marţi, proiectul de lege „Taubira”, care deschide calea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex şi adopţiilor de către cupluri homosexuale, scrie Mediafax.

Adunarea Naţională a stabilit, prin vot că, textul este „conform” cu versiunea adoptată de Senat săptămâna trecută.

Opoziţia de dreapta din Franţa va contesta însă la Consiliul Constituţional proiectul de lege care permite căsătoriile între persoane de acelaşi sex, relatează AFP.

Magistraţii Consiliului Constituţional vor avea la dispoziţie o lună pentru a analiza proiectul de lege. În acest timp, preşedintele François Hollande nu va putea promulga proiectul.

Franţa devine astfel a 14-a ţară din lume care permite căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

„După 136 de ore şi 46 de minute de dezbateri, Parlamentul a adoptat proiectul care permite căsătoriile între persoane de acelaşi sex”, a anunţat preşedintele Adunării Naţionale, Claude Bartolone. Proiectul a fost aprobat cu 331 de voturi pentru şi 225 împotrivă.

Guvernul britanic vrea să autorizeze căsătoria între persoane de acelaşi sex