Vot prelungit în zeci de secţii din Prahova. Alegătorii n-ar fi reuşit să ajungă la urne până la 23

Procesul electoral a continuat duminică, după ora 23:00, în zeci de secţii de votare din judeţul Prahova, unde oamenii au venit cu puţin timp înainte de ora respectivă pentru a-şi exprima opţiunea în ceea ce priveşte întrebarea la referendum, transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 20:37
Vot prelungit în zeci de secţii din Prahova. Alegătorii n-ar fi reuşit să ajungă la urne până la 23

În câteva zeci de secţii de votare din municipiul Ploieşti şi din alte localităţi ale judeţului Prahova procesul de votare a continuat şi după ora 23:00, întrucât în acele secţii de votare se aflau mulţi alegători care au decis să-şi exprime opţiunile în ceea ce priveşte întrebarea la referendum cu puţin înainte de ora 23:00, au declarat pentru Mediafax reprezentanţii USL Prahova.

Aceştia au precizat că membrii USL din birourile secţiilor de votare aflate în această situaţie au fost informaţi despre anunţul făcut de ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, care a declarat că, în conformitate cu dispoziţiile legale, votarea la referendumul de duminică se va încheia la 23.00, însă cei aflaţi la acea oră în secţiile de votare îşi vor exercita dreptul de vot.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, a declarat că, în conformitate cu dispoziţiile legale, votarea la referendumul de duminică se va încheia la 23.00, iar cei aflaţi la acea oră în secţiile de votare îşi vor exercita dreptul.

Rus a mai spus că solicită tuturor celor implicaţi în desfăşurarea referendumului să respecte prevederile legale potrivit cărora votarea se încheie la ora 23.00.

Filialele Prahova ale PSD şi PNL au solicitat Biroului Electoral Judeţean (BEJ) şi Biroului Electoral Central (BEC) prelungirea cu o oră a programului pentru referendum, invocând faptul că duminică a fost caniculă, situaţie care poate fi considerată, conform legii, excepţională.