Votstrainatate.ro, site-ul pe care românii din străinătate se pot înregistra pentru alegerile parlamentare. Anunţul făcut de MAE

Publicat: Joi, 02 Aprilie 2020 19:06 // Actualizat: Joi, 02 Aprilie 2020 19:06 // Sursa: romaniatv.net

Cetăţenii români cu drept de vot, care au domiciliul sau reşedinţa în străinătate, se pot înregistra pe site-ul www.votstrainatate.ro pentru alegerile parlamentare. Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că a fost lansată pe pagina de Internet o rubrică specială pentru informarea alegătorilor din străinătate.

Platforma www.votstrainatate.ro este destionată de Autoritatea Electorală Permanentă pentru exprimarea opţiunii de exercitare a dreptului de vot prin corespondenţă sau a dreptului de vot la o secţie de votare organizată în străinătate, transmite Agerpres.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a lansat pe pagina oficială de internet o rubrică specială destinată informării alegătorilor români din străinătate (www.mae.ro/node/52162).

În cadrul acestei secţiuni au fost publicate deja informaţii despre datele necesare pentru înregistrarea ca alegător prin corespondenţă, respectiv ca alegător la o secţie din străinătate, precum şi lista documentelor care dovedeşte dreptul de şedere în străinătate, eliberate de autorităţile străine, documente necesare pentru înregistrarea ca alegător prin corespondenţă.

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA. 2738 persoane infectate cu COVID-19 până la 2 aprilie. Circa jumătate din cazuri, la Bucureşti şi Suceava

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
diaspora MAE vot vot în străinătate
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8347
RON
12 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H