Votul pentru planul de salvare: Soliditatea majorităţii guvernamentale, sub semnul întrebării

Soliditatea majorității guvernamentale din Grecia este sub semnul întrebării și nimeni nu-i poate acuza pe parlamentarii care nu vor fi de acord cu termenii acordului cu creditorii internaționali ai țării, a declarat luni ministrul muncii grec Panos Skourletis.

13 iul. 2015, 11:55
Votul pentru planul de salvare: Soliditatea majorităţii guvernamentale, sub semnul întrebării

”Chiar acum există o problemă cu majoritatea guvernamentală (în parlament). Nu pot acuza pe nimeni care nu va spune ‘da’ acestui acord. Nu încercăm să facem să arate mai bine acest acord și spunem clar: acest acord nu suntem noi”, a adăugat oficialul grec.

Pe de altă parte, partidul de opoziție grec To Potami a anunțat că nu va participa la un guvern de uniune națională alături de Syriza, dar va susține o soluție care este în interesul țării.

”Nu vizăm un rol de partener guvernamental într-un guvern condus de Syriza, dar ne exprimăm disponibilitatea față de premier de a găsi soluții în interesul țării”, a menționat un oficial al formațiunii To Potami.

Citeşte şi Alexis Tsipras: Am purtat o bătălie dură pentru recuperarea Greciei

Liderii zonei euro au ajuns luni dimineață la un acord unanim referitor la un nou program de asistență financiară de la creditorii internaționali (Comisia Europeană, FMI și Banca Centrală Europeană) pentru Grecia, al treilea program de acest fel în ultimii cinci ani. Acordul survine după circa 17 ore de negocieri maraton.