Vouchere alimente 2022: Ce carduri pot fi folosite la Kaufland și Lidl

Începând din această lună, beneficiarii tichetelor sociale pot cumpăra alimente şi de la magazinele Kaufland şi Lidl, însă nu toți, este vorba doar de cei care au anumite carduri.

11 aug. 2022, 13:59
Vouchere alimente 2022: Ce carduri pot fi folosite la Kaufland și Lidl

Plata cu voucherele pentru alimente din programul „Sprijin pentru România” se face din luna august şi în supermarketurile Kaufland şi Lidl, dar, în primă etapă, vor fi acceptate tichetele sociale emise de Sodexo și Up România.

Beneficiarii voucherelor care au tichete sociale emise de Edenred nu pot cumpăra momentan alimente din cele două lanțuri de supermarket-uri.

Citește și Vouchere alimente 2022: Peste 350.000 de carduri vor fi alimentate luni

„Momentan, se va putea face plata doar cu tichetele sociale emise de Sodexo şi UP România”, a anunțat Lidl.

Și Kaufland a anunțat că „în primă etapă, pentru beneficiarii voucherelor de alimente vor fi acceptate cardurile sociale emise de Sodexo și Up România”.

„Cu ajutorul acestor carduri se pot achiziționa doar produse alimentare, produsele din celelalte categorii disponibile în magazinele Lidl România se vor plăti separat, prin orice altă metodă de plată acceptată de retailer”, a adăugat compania.

De la 1 iunie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a început procesul de emitere, distribuire și încărcare a voucherelor pentru alimente oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”.

Tichetele, oferite pe suport electronic (card), au o valoare nominală de câte 250 de lei și sunt destinate persoanelor aflate în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie.

În prezent, peste 2,5 milioane de persoane primesc vouchere sociale pentru achiziția de produse alimentare și mese calde în valoare de aproximativ de 3 miliarde de lei.

Mecanismul de distribuire prevede trei etape:

1) emiterea cardurilor de către unitățile desemnate (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului)

2) împlicuire și distribuirea prin intermediul CN Poșta Română

3) încărcarea valorică a cardurilor.

Voucherele pentru alimente se vor acorda până la finalul anului, o dată la două luni.

Tichetele sociale vor fi însoțite de scrisori care conțin instrucțiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre operatorii economici parteneri și un număr de telefon pentru cazurile în care întâmpinați probleme.

Cardul permite plăți contactless, încă de la prima tranzacție, prin apropierea sa de terminalul POS.

Banii de pe tichetele sociale pentru alimente au o anumită perioadă de timp în care pot fi folosiți.

”Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

”Banii de pe tichetele sociale trebuie utilizați în cel mult un an de zile de când sunt disponibili pe voucherele de alimente”, arată Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Citește și Vouchere sociale 2022. Ce alimente se pot cumpăra cu cardurile de 250 de lei. Amenzi uriaşe pentru cine nu respectă regulile