Vouchere consistente de la Guvern. 15.000 de lei de familie, deja banii au ajuns pe card la 1000 de familii

Gabriela Firea anunţă că peste 5.000 de dosare au fost înregistrate în Programul naţional de creşterea a natalităţii, iniţiat şi derulat de Ministerul Familiei.

07 mart. 2023, 18:48
Vouchere consistente de la Guvern. 15.000 de lei de familie, deja banii au ajuns pe card la 1000 de familii

Vouchere 2023. Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Gabriela Firea a anunţat că peste 5.000 de dosare au fost înregistrate în Programul naţional de creşterea a natalităţii şi aproximativ 2.850 de dosare au fost analizate de comisie.

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, oferă un sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro persoanelor care se confruntă cu infertilitatea şi doresc să devină părinţi cu ajutorul procedurilor de fertilizare in vitro. Se pot înscrie femeile între 20 şi 45 de ani, care au indicaţia medicală pentru astfel de proceduri. Într-un an, cuplurile sau femeile singure se pot înscrie de trei ori în program, cu acordul medicului.

Vouchere de 300 de lei doar pentru femei. Banii intră pe card de 8 martie

„1 din 5 cupluri din România se luptă cu infertilitatea! Datele au fost confirmate astăzi de Asociația Pentru Reproducere Umană din România printr-un studiu la nivel național. În ultimii 5 ani, aproape 2 din 10 femei au avut nevoie de tratamente pentru a putea rămâne însărcinate.
Am participat la evenimentul organizat de dr. Andreas Vythoulkas, M.D. specialist în infertilitate, și de profesorul în obstetrică-ginecologie dr. Radu Vlădăreanu. A fost emoționantă întâlnirea cu doamnele care au reușit să devină mame în urma procedurilor de fertilizare, unele dintre ele prin programul pe care l-am inițiat în mandatul de primar general al Capitalei.

Peste 5.000 de solicitări au fost depuse de persoanele care doresc să beneficieze de sprijinul financiar de la stat pentru procedurile de fertilizare in vitro , anunţă ministrul Familiei Gabriela Firea, care precizează că până acum au fost introduse în sistem peste 1.000 de solicitări, iar vineri se va întruni comisia de analiză care va verifica documentele şi va declara eligibile primele dosare. Toate dosarele transmise acum sunt valabile şi în anul 2023, mai afirmă ministrul.
”Am primit peste 5.000 de solicitări din partea persoanelor care doresc să beneficieze de sprijinul financiar oferit de Ministerul Familiei pentru procedurile FIV. Înregistrarea dosarelor este în lucru şi până acum au fost introduse în sistem peste 1.000 de solicitări. Mâine se va întruni comisia de analiză care va verifica documentele şi va declara eligibile primele dosare. Puteţi trimite în continuare dosare, procesul de înscriere este continuu. Nu oprim în niciun fel înscrierile şi oricine poate avea şansa de a primi sprijinul financiar în valoare de 3.000 de euro”, scrie Firea pe Facebook..
Ea subliniază că toate dosarele transmise acum sunt valabile şi în anul 2023.”Avem resursele necesare pentru a deconta 12.500 de proceduri FIV acum şi anul viitor. Mai mult, avem promisiunea coaliţiei de guvernare că se vor găsi bani în plus, dacă vor exista solicitări”, afirmă ministrul Familiei.
În 2023, procesarea documentelor va începe în 9 Ianuarie, dar dosarele pot fi trimise continuu pe adresa de e-mail [email protected]
Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse oferă un sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro persoanelor care se confruntă cu infertilitatea şi doresc să devină părinţi cu ajutorul procedurilor de fertilizare in vitro. Se pot înscrie femeile între 20 şi 45 de ani, care au indicaţia medicală pentru astfel de proceduri. Într-un an, cuplurile sau femeile singure se pot înscrie de trei ori în program, cu acordul medicului.

Gabriela Firea anunţă măsuri pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente și carburanți: Vouchere pentru mai multe categorii de români
Un număr de 9.803.000 din cele 19.042.500 persoane care la 1 ianuarie 2022 aveau reşedinţa obişnuită pe teritoriul României sunt femei, reprezentând 51,5% din totalul populaţiei rezidente, arată datele publicate, marţi, de Institutul Naţional de Statistică, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii. În anul 2021 cele mai mari rate de fertilitate s-au înregistrat în judeţele Vaslui (67,8‰), Suceava (63,2‰) şi Iaşi (57,9‰), iar cele mai scăzute în judeţele Gorj (34,6‰) şi Mehedinţi (33,4‰).