Vouchere de 150 de lei. Cererile trebuie depuse de urgenţă, altfel se pierd banii

A început perioada de depunere a actelor pentru obținerea voucherelor de 150 de lei pentru rechizite în Ploiești. Ce acte sunt necesare și unde se depun 

18 aug. 2023, 09:05
Vouchere de 150 de lei. Cererile trebuie depuse de urgenţă, altfel se pierd banii

Vouchere de 150 de lei. În perioada 16 august – 30 septembrie 2023 ploieștenii care au copii înscriși la școală, ciclul primar sau gimnazial, precum și la grădiniță, pot depune documentația pentru obținerea voucherului educațional. Voucher-ul este în valoare de 150 de lei, se poate folosi pentru achiziționarea de rechizite și este oferit de către Primăria Ploiești pentru fiecare copil de școală sau grădiniță.

Astfel, în conformitate cu HCL nr.384 din 3 august 2023, s-a aprobat acordarea unui voucher educațional în cunatum de 150 de lei, începând cu anul școlar 2023-2024, pentru preșcolarii și elevii din ciclurile primar și gimnazial din municipiul Ploiești.

Vouchere educaţionale 2023. Veste proastă pentru 100.000 de elevi care aşteptau tichete de 500 de lei pentru rechizite la început de an şcolar
Astfel, Primăria Ploiești, respectiv Consiliul Local, a aprobat extinderea programului de sprijin a părinților pentru achiziționarea de rechizite școlare prin introducerea „voucherelor educaționale”.

Voucherele, în valoare de 150 de lei, vor putea fi obținute depunând la registratura Municipiului Ploiești, sau on-line, următoarele documente:

-cerere simplă de la părinții care au domiciliul în Ploiești;

-copie Carte de identitate;

-copie Certificat de naștere al copilului;

-declarație pe proprie răspundere, simplă, precum că minorul este înscris într-o formă de învățământ preșcolar sau gimnazial;

-o adeverință de elev/preșcolar, de la școala unde este înscris.

Vouchere de 150 de lei. Documentele pot fi depuse, în format fizic la Registratura Primăriei sau transmise pe adresa de e-mail [email protected] în perioada 16 august – 30 septembrie 2023.

Burse 2023. Bursa de performanţă, majorată la 500 de lei pe lună, bursa de excelenţă-3000 de lei pe lună
Vouchere de 150 de lei. Pot aplica să obțină vouchere educaționale toți părinții care au nevoie pentru a achiziționa rechizitele școlare care sunt recomandate de profesorii îndrumători pentru:

-copiii înscriși în învățământul preșcolar (grădiniță);

-copiii înscriși în învățământul primar și gimnazial (clasa I-VIII).

Pentru anul școlar 2023-2024, tichetele educaționale de 500 de lei vor fi acordate pentru 300.000 de copii de grădiniță și elevi din medii vulnerabile, după cum se arată într-un răspuns al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) pentru Edupedu.ro. Spre deosebire de anul școlar 2022-2023, acest lucru înseamnă că numărul lor scade cu 100.000 de persoane.

Banii, destinați exclusiv pentru achizitionarea de materiale școlare, rechizite necesare frecventării școlii, precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței, ajuns în posesia elevilor din familii cu venituri modeste cu trei săptămâni înainte de încheierea
cursurilor.