Vouchere de 3.000 de lei pentru această categorie de români. Condiţia obligatorie pentru a primi banii

În acest moment, peste 40 de milioane de europeni sunt diagnosticaţi cu depresie, una dintre cele mai crunte boli şi prima cauză a dizabilităţii în lume, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Printre ei se numără şi foarte mulţi români.

21 mart. 2023, 12:15
Vouchere de 3.000 de lei pentru această categorie de români. Condiţia obligatorie pentru a primi banii
Vouchere de 3.000 de lei pentru această categorie de români. Condiţia obligatorie pentru a primi banii

Vouchere de 3.000 de lei pentru această categorie de români. Autorităţile locale din Constanţa au decis să acorde sprijin financiar pentru cei care suferă de depresie, în valoare de 3.000 de lei sub formă de vouchere pentru şedinţele de psihoterapie. Programul „Stop Depresia. Împreună pentru o comunitate sănătoasă” a fost aprobat de Consiliul Local Constanța și este deja în vigoare.

Citeşte şi: Vouchere GRATUITE pentru milioane de români. Anunţul zilei pentru familii întregi, banii intră înainte de Paşte

Pentru a intra în posesia banilor trebuie să respecte şi câteva cerinţe: să aibă domiciliul în Constanţa, pentru că vorbim de bani de la bugetul local, să fie diagnosticate de către un specialist, iar veniturile pe fiecare membru al familiei să fie sub 5.000 de lei. Fiecare pacient își va alege terapeutul care trebuie să fie acreditat. Acesta va fi cel care decontează voucherul de la Primăria Constanța, astfel încât pacientul nu interacționează în nici un fel cu banii.

Citeşte şi: Vouchere sociale 2023. Veste bună pentru milioane de români, banii intră pe card înainte de Paşte

Constanţa devine primul oraş în care se implementează acest proiect. În 2020, an de pandemie, au fost diagnosticate şi tratate peste 21.000 de persoane în oraş, cu 14% mai mult faţă de anii trecuţi. În județul Constanţa, conform datelor Casei de Asigurări de Sănătate, cu privire la adulţii care au primit servicii medicale pentru tratarea depresiei, în perioada 2016-2020, numărul celor afectaţi de depresie a crescut în 2020 cu 14%. Conform studiului, în anul 2020, în judeţul Constanța s-au înregistrat 21.013 de persoane diagnosticate şi tratate pentru depresie, dintre care 13.556 sunt femei.