Vouchere de 3.000 de lei pentru românii care suferă de „boala secolului”. De ce acte ai nevoie pentru a lua banii

Proiectul a fost aprobat de Consiliul Local Constanţa încă de la finalul lunii ianuarie, însă până acum nimeni nu a depus dosarul pentru a beneficia de ajutor.

24 iun. 2023, 11:22
Vouchere de 3.000 de lei pentru românii care suferă de „boala secolului”. De ce acte ai nevoie pentru a lua banii

Vouchere de 3.000 de lei pentru românii care suferă de „boala secolului”. Proiectul a fost aprobat de Consiliul Local Constanţa încă de la finalul lunii ianuarie, însă până acum nimeni nu a depus dosarul pentru a beneficia de ajutor.

Este vorba despre una dintre cele mai grave boli ale acestui secol, „boala secolului” așa cum a fost numită ea de specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății.

Vouchere de 3000 de lei pentru plata facturilor. Cea mai bogată primărie plusează în criza energetică
Potrivit statisticilor, peste 40 de milioane de oameni suferă de această afecțiune numai în Europa, ceea ce înseamnă, practic, de două ori cât populația României. Nici țara noastră și nici județul și municipiul Constanța nu stau deloc bine la acest capitol.

Potrivit datelor întocmite de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, în perioada 2014-2020, numărul celor înregistrați cu depresie a crescut cu aproape 14%. Astfel, la nivelul județului Constanța sunt în jur de 30.000 de persoane înregistrate cu depresie, dintre care aproape 14.000 sunt femei.

Constanţa devine astfel primul oraş în care se implementează acest proiect.

Paşii necesari pentru români, ca să primească vouchere de 3.000 de lei pentru depresie
Din acest motiv, administrația locală din municipiul Constanța a decis să ofere aceste vouchere în valoare de 3.000 lei celor care suferă de depresie și, evident, sunt înregistrați în documentele autorităților. Trebuie să aibă toate documentele puse în ordine. În primul rând, e nevoie de o scrisoare medicală de la un specialist, care poate fi și medicul de familie, precum și toate celelalte documente care atestă această boală.

Pentru a intra în posesia banilor trebuie să respecte şi câteva cerinţe: să aibă domiciliul în Constanţa, pentru că vorbim de bani de la bugetul local, să fie diagnosticate de către un specialist, iar veniturile pe fiecare membru al familiei să fie sub 5.000 de lei.

Angajări 2023. Postul plătit cu 2.000 de euro net pe lună, plus bonuri de masă, prime de Sărbători şi bonusuri anuale
Ele sunt depuse la Direcția de asistență socială din cadrul Primăriei Constanța, iar primăria virează acești bani, 3.000 lei, către cabinetul psihologic unde persoana respectivă se tratează. Banii ar urma să ajungă pentru 10-15 ședințe. Psihologii spun că sunt, în unele cazuri, suficienți acești bani, însă sunt și depresii care au nevoie de mult mai multe ședințe, dar este un început. De la an la an, spun specialiștii, numărul celor care suferă de depresie este în creștere.