Vouchere de 3000 de lei pentru plata facturilor. Cea mai bogată primărie plusează în criza energetică

În plin scandal legat de contractul dubios legat de platforma pe care cetăţenii trebuie să se înscrie pentru vouchere energetice, Primăria Sectorului 1 vine cu stimulente de trei ori mai mari.

25 nov. 2022, 14:02
Vouchere de 3000 de lei pentru plata facturilor. Cea mai bogată primărie plusează în criza energetică

Vouchere între 1.000 şi 3.000 de lei pe gospodărie pentru nevoi energetice vor fi acordate cetăţenilor din Sectorul 1, după ce Consiliul Local a adoptat, în şedinţa de vineri, un proiect de hotărâre în acest sens.

Hotărârea a fost adoptată cu amendamente depuse de consilierii locali PNL şi PSD Sector 1. Potrivit unuia dintre acestea, se aprobă măsuri destinate asigurării nevoilor energetice şi eficientizării consumului de energie în gospodăriile din sectorul 1, în sezonul rece 2022-2023, sub forma unor stimulente financiare pentru: ajutoare pentru încălzire, plata facturilor la serviciile destinate asigurării nevoilor energetice minimale pentru iluminat, încălzire optimă a locuinţei pe timp de iarnă, susţinerea facilităţilor de gătit şi asigurarea apei calde în locuinţă; achiziţionarea în cadrul locuinţei de echipamente eficiente din punct de vedere energetic necesare pentru iluminarea, răcirea, încălzirea şi asigurarea apei calde de consum pentru înlocuirea aparatelor de uz casnic depăşite din punct de vedere tehnic cu unele eficiente din punct de vedere energetic; achiziţia de produse şi servicii în vederea creşterii performanţei energetice a clădirilor ori pentru conectarea la surse de energie a locuitorilor Sectorului 1.

Clotilde Armand plăteşte 45.000 de euro pentru platforma pe care să se înscrie la vouchere „săracii” din Sectorul 1. Nu s-a făcut licitaţie pentru contract!

Un alt amendament al PNL şi PSD prevede că se acordă stimulente financiare de 3.000 de lei pe gospodărie, dacă venitul pe membru de familie este până la pragul maxim al salariului minim net pe economie. În cazul celor cu venit pe membru de familie între salariul minim şi cel mediu net pe economie se vor da stimulente de 2.000 de lei pe gospodărie, iar dacă veniturile lor pe membru de familie sunt peste salariu mediu net pe economie se vor acorda 1.000 de lei pe gospodărie.

În forma iniţială în proiect erau prevăzute tichete anti-criză energetică de câte 1.000 de lei pentru fiecare cetăţean din Sectorul 1.

Vouchere sociale de 250 de lei. Cea mai bună veste, banii intră pe card cu o săptămână înainte de Crăciun
„Proiectul privind tichetele anticriză a trecut de votul Consiliului Local al Sectorului 1 cu 25 voturi pentru şi o abţinere. PNL&PSD au adus modificări prin amendamente. Amintesc că tot ei au spus într-o conferinţă de presă comună susţinută azi dimineaţă că acest proiect este mită electorală. Acum au votat pentru aşa-zisa mită. Iată ipocrizia uselistă în forma ei deplină, iată cum s-au făcut de râs singuri”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.