Vouchere de 50 de euro de la stat. Ce alimente de bază poţi cumpăra. Anunţul făcut de ministrul Muncii

Ministrul Muncii a anunţat ce alimente pot fi cumpărate cu voucherele sociale în valoare de 50 de euro. Marius Budăi a explicat şi care va fi procedura de distribuire a tichetelor.

15 apr. 2022, 11:00
Vouchere de 50 de euro de la stat. Ce alimente de bază poţi cumpăra. Anunţul făcut de ministrul Muncii

Vouchere de 50 de euro de la stat. Marius Budăi a anunţat care vor fi cele şase alimente de bază pe care românii din categoriile vulnerabile le vor putea cumpăra cu ajutorul voucherelor sociale. Acestea vor fi distribuite începând cu 1 iunie.

Vouchere de 50 de euro de la stat. Ce alimente pot cumpăra românii

Marius Budăi a explicat că procedura de distribuire a tichetelor valorice va fi similară cu cea a tichetelor de masă, iar procedura de decontare va fi la fel. De asemenea, ministrul a anuţat ce alimente de bază vor putea cumpăra românii cu aceste vouchere sociale.

Citeşte şi Rareş Bogdan, despre acordarea voucherelor din programul „Sprijin pentru România”: „Înainte se acordau vouchere pentru 860.000 de persoane, acum se vor acorda pentru 3,5 milioane”

„Procedura de distribuire va fi similară cu ceea ce se întâmplă cu tichetele de masă, iar procedura de decontare va fi la fel. Se vor putea achiziţiona 6 alimente de bază pe aceste vochere. În primele discuţii avem pâine, cartofi, ulei, orez, carne de pui şi ouă. Acestea sunt în prima discuţie, pe primul pachet. Până luni ne-am propus să mai discutăm o dată cu ministrul Agriculturii”, a declarat Marius Budăi la Timişoara.

Ministrul a anunţat că tichetele vor fi distribuite prin Poşta Română.

„Vor ajunge prin Poşta Română. Cei care au pensia pe card primesc cuponul acasă prin Poşta Română şi vor primi şi tichetul. Mai avem persoanele cu dizabilităţi, acolo probabil ne vom îndrepta către DGASPC şi evident, tot prin Poşta Română pentru ceilalţi. Elevii exact cum primesc bursa socială vor primi şi tichetele”, a mai spus Budăi, care a precizat că cel mai probabi distribuirea tichetelor sociale se va face începând cu data de 1 iunie.

Ministrul a mai anunţat că miercuri a fost adoptată o măsură pentru domeniul agricol şi alimentar, acordând salariul minim de 3.000 de lei.

„Încurajăm producătorii români să meargă cu produsul către producătorii noştri şi să procesăm în România mai multă marfă şi să nu exportăm subvenţie, materie primă, ci produse procesate. Tot pentru mediul de afaceri vom acorda granturi de până la 400.000 de euro pentru acele societăţi comerciale care vor avea de suferit în urma restricţiilor impuse de Comisia Europeană Federaţiei Ruse şi Belarus, dar şi întreruperii lanţului de aprovizionare din Ucraina”, a explicat Marius Budăi.

Citeşte şi Ce conţine pachetul de măsuri „Sprijin pentru România”: Guvernul dă 300 mil. euro pentru a compensa creşterea preţurilor. Valoare mai mare pentru tichetele de masă, vouchere de 50 de euro pentru familiile nevoiaşe, amânarea ratelor la credite. Vezi documentul oficial