Vouchere de vacanţă 2020. Schimbări importante din 1 iunie

Publicat: Luni, 01 Iunie 2020 16:06 // Actualizat: Luni, 01 Iunie 2020 16:06 // Sursa: romaniatv.net

Voucherele de vacanţă se vor emite doar în format electronic. Măsura a fost publicată în Monitorul oficial şi a intrat deja în vigoarea. 

Din cauza pandemiei de coronavirus, voucherele de vacanță au fost prelungite până în mai 2021. Aceasta nu a fost singura măsură pe care autorităţile au luat-o. Începând cu 1 iunie 2020, voucherele de vacanţă se vor emite doar în format electronic, din cauza restricțiilor şi a riscurilor asupra sănătății românilor. Măsura a intrat deja în vigoare după ce a fost publicată în Monitorul Oficial.

Până în acest an, voucherele au fost acordate pe suport de hârtie, cât și în format electronic, dar s-a renunțat la prima variantă.

„Am încredere că vom trece peste această criză și vom susține repornirea turismului intern. Trebuie să rezolvăm situația cauzată și vom reveni la o viață normală în cel mai scurt timp", a explicat ministrul Economiei Virgil Popescu motivul prelungirii valabilității tichetelor de vacanță.

Cine beneficiază de voucherele de vacanță

De voucherele de vacanţă beneficiază bugetarii, dar şi angajaţii din mediul privat, pentru acoperirea unor cheltuieli în turismul din România. De altfel, beneficiari ai tichetelor de vacanță sunt și cei care le-au primit anul trecut, până în decembrie 2019. Astfel le pot folosi până în 2021.

Voucherele acordate angajaților sunt la valoarea din 2019, adică fiecare om din personalul public sau privat va primi 1.450 de lei pentru concediile pe care le petrec în România.

Perioada de valabilitate a tichetelor a fost prelungită pentru că mulți beneficiari nu au mai putut merge în concedii în România, după ce au fost instituite Starea de Urgență, timp de două luni, urmată de Starea de Alertă.

Citeşte şi Casele de vacanţă şi conacele ridicate de premieri şi baroni, scoase la vânzare cu peste 200.000 de euro

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
schimbari vouchere de vacanta vouchere de vacanţă vouchere de vacanta 2020
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
06 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H