Vouchere de vacanţă 2022. Ce poţi plăti cu ele, în afară de cazare

Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, a explicat ce mai pot plăti românii cu voucherele de vacanţă pe care le primesc de la stat, în afară de cazare.

29 iun. 2022, 16:55
Vouchere de vacanţă 2022. Ce poţi plăti cu ele, în afară de cazare

Vouchere de vacanţă 2022. Şi anul acesta bugetarii şi unii dintre angajaţii din mediul privat beneficiază de tichete de vacanţă în valoare de 1.450 de lei.

Vouchere de vacanţă 2022. Ce poţi să cumperi cu ele

Citeşte şi Vouchere de vacanţă 2022. Ministrul Turismului, anunţ important pentru românii care îşi fac concediul în ţară

Ministerul Finanţelor anunţa recent că bugetarii care încă mai au vouchere emise între 1 ianuarie 2019 şi 31 decembrie 2022 le mai pot folosi până pe 30 iunie 2022.

Tichetele de vacanţă pot fi folosite doar pentru achitarea sejururilor pe litoralul românesc sau în staţiunile montane din ţară.

Puţini români ştiu că, pe lângă cazare, mai pot folosi aceste tichete şi pentru plata serviciilor de masă şi de agrement.

„Un alt lucru extrem de important de știut este că agenția de turism poate îngloba în vacanța sau minivacanța noastră nu doar cazare. Pot achita servicii de masă, și servicii de agrement de genul intrare la cetatea Râșnov. Se pot achita și la vizita la castelul lui Dracula, bilet de avion Constanța – Cluj, de exemplu, adică transport.

Sau croazieră de o zi în Delta Dunării, fără cazare. Putem avea parte de croazieră, de prânz pescăresc, de vizită la cetatea Histria. Sau bilet la Seară Dobrogeană sau la Nerversea, ori Untold sau la orice alt eveniment.

Agenția de turism compune acest pachet și numai la agenție putem, practic, să introducem toate aceste servicii pe care, da, le putem achita cu vouchere de vacanță“, a explicat Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, conform Impact.ro.

În perioada ianuarie – mai 2022 au fost emise 19.768.895 de vouchere de vacanţă, în valoare de 943,831 milioane de lei (190 de milioane de euro). Estimativ, pentru tot anul vor fi emise vouchere în valoare de 350 de milioane de euro.

ANAT reaminteşte că voucherele de vacanţă au determinat, de-a lungul timpului: reducerea evaziunii fiscale în turism, dublarea numărului de unităţi de cazare clasificate în ultimii 10 ani, refacerea forţei de muncă, consolidarea familiei, reducerea consumului de medicamente, reducerea concediilor medicale şi relansarea turismului intern, o condiţie şi pentru creşterea calităţii serviciilor în turismul de incoming.

Citeşte şi Vouchere de vacanţă 2022, oferte speciale pentru litoralul românesc. Cât costă un sejur la Mamaia în iunie