VOUCHERE DE VACANŢĂ 2022. Lista completă a hotelurilor şi pensiunilor care acceptă tichete de vacanţă

Este perioada concediilor iar românii care au la dispoziție vouchere de vacanță au început să caute locuri în țară în care să-și poată folosi tichetele primite de la stat.

03 iul. 2022, 18:24
VOUCHERE DE VACANŢĂ 2022. Lista completă a hotelurilor şi pensiunilor care acceptă tichete de vacanţă

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2022. Românii care au vouchere de vacanță din 2022, iar sumele le-au fost virate deja pe card, le pot folosi deja pentru a achita pachetele de vacanță. Angajații care vor să își plătească o parte din vacanță cu vouchere trebuie să știe că destinația aleasă trebuie să fie în România, iar pachetul ales să conțină minimum o noapte de cazare.

Vouchere de vacanţă 2022. Ce poţi plăti cu ele, în afară de cazare

Unitățile emitente de vouchere de vacanță, pe suport hârtie și/sau electronic, autorizate de Ministerul Finanțelor Publice, sunt următoarele :

Cu voucherele de vacanță se pot achita sejururi în țara atât la mare cât și la munte dar pot fi cumpărate și city break-uri în orașele și municipiile din România la hoteluri și pensiuni turistice. Din acest an cu tichetele de vacanță pot fi plătite și taberele școlare ale copiilor.

De asemenea pot fi achitate servicii complete masă plus cazare și alte facilități din locațiile alese cu, ca pachetul ales să includă cel puțin o noapte de cazare.

Cazare-litoral-tichete-de-vacanta-2022

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2022. Voucherele de vacanță au rolul de a încuraja turismul autohton, iar în ultimii ani măsura introdusă de guvern a generat o creștere substanțială a turismului în toată țara.

În același timp, prețurile la serviciile turistice, în special tarifele la cazare au explodat. Cei mai afectați sunt angajații firmelor private care nu beneficiază de tichete de vacanță și care s-au trezit că trebuie să plătească din buzunarul propriu prețuri exorbitante pentru o cazare în zone turistice, la munte sau la mare.

Tichetele de vacanță primite de bugetari au valoarea 1.450 de lei. Cei care beneficiază de astfel de tichete le pot folosi pe tot parcursul anului, pentru a achita vacanțele la mare, la munte și, mai nou, taberele copiilor.

Vouchere sociale 2022. Lista completă a magazinelor unde pot fi folosite cardurile de 250 de lei pentru alimente

Voucherele de vacanţă pot fi utilizate exclusiv pentru vacanţe în România iar serviciile trebuie să conţină minim o noapte de cazare. Nu este permis să se achite cu vouchere de vacanţă servicii facturate altui beneficiar ci doar posesorului acestora.

Pachetul turistic complet se găseşte în agenţiile de turism licenţiate şi poate conţine, pe lângă cazare minim o noapte, şi servicii de masă, balneare, transport, programe  turistice opţionale.

Catalog-Vacante-Romanesti-2022

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2022. În perioada ianuarie – mai 2022 au fost emise 19.768.895 de vouchere de vacanţă, în valoare de 943.831.114 de lei (190 de milioane de euro). Estimativ, pentru tot anul vor fi emise vouchere în valoare de 350 de milioane de euro.

”La ora actuală, voucherele de vacanţă reprezintă un vector esenţial pentru circulaţia turistică internă. Atât instituţiile şi companiile de stat, cât şi firmele private pot acorda aceste vouchere angajaţilor, care sunt aprobate pentru emitere anuală timp de 5 ani (2022-2026). ANAT doreşte ca voucherele de vacanţă să prezinte o atractivitate sporită pentru angajaţii şi angajatorii privaţi. Spre deosebire de stat, unde voucherele de vacanţă sunt limitate la 1.450 lei de persoană pe an, angajaţilor din mediul privat li se pot acorda legal vouchere în valoare de până la 6 salarii minime”, anunţă ANAT.

O variantă a sporirii atractivităţii voucherelor de vacanţă este reducerea la zero a impozitului pe venit, ceea ce ar implica revenirea la reglementarea iniţială din 2009.

”Însă o măsură şi mai eficientă ar implica o formulă mai modernă de credit fiscal. ANAT împreună cu partenerii sociali pune această formulă la dispoziţia guvernului pentru îmbunătăţirea sistemului, cu obiectivul ca minim 1 milion de angajaţi din mediul privat (circa 25%) să beneficieze de aceste vouchere.  Această măsură ar fi cel mai uşor şi rapid posibilă de generat ca măsură de stimulare a turismului intern, cu efectul său economic multiplicator. Pe de altă parte, este nevoie de voucherele de vacanţă mai ales în condiţiile lipsei de personal din toate domeniile”, spun reprezentanţii ANAT.

Ghidul_statiunilor_balneare_ianuarie2022

În 2021 au fost acordate vouchere de vacanţă doar pentru angajaţii din mediul privat, în valoare de circa 50 de milioane de euro.

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2022.  Potrivit ANAT, voucherele de vacanţă au determinat, de-a lungul timpului: reducerea evaziunii fiscale în turism; dublarea numărului de unităţi de cazare clasificate în ultimii 10 ani; refacerea forţei de muncă, consolidarea familiei; reducerea consumului de medicamente; reducerea concediilor medicale; relansarea turismului intern, care este şi o condiţie şi pentru creşterea calităţii serviciilor în turismul de incoming.

Vouchere de 3000-5000 de lei pentru compensarea scumpirilor în lanţ. Banii sunt pentru familiile cu copii

Turiştii utilizează voucherele de vacanţă pentru sejururi pe litoral, în Delta Dunării, în staţiuni balneare, în staţiuni montane, pentru city breakuri în oraşe sau pentru circuite în ţară.