Vouchere de vacanţă 2022. Profesorii trebuie să plătească 145 de lei pentru a beneficia de tichete de vacanţă

Profesorii de la stat și angajații din învățământ vor primi vouchere de vacanță de 1.450 de lei, pentru anul 2022, după ce ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial.

28 apr. 2022, 11:46
Vouchere de vacanţă 2022. Profesorii trebuie să plătească 145 de lei pentru a beneficia de tichete de vacanţă

Vouchere de vacanţă 2022. Profesorii, taxaţi cu 145 de lei pentru voucherele de vacanţă. Cine nu e de acord să i se reţină aceşti bani nu are altă variantă decât să refuze voucherele.

1.450 de lei sub formă de vouchere vor primi profesorii în 2022 pentru vacanță. Voucherul de vacanță are perioadă de valabilitate de un an de la data alimentării suportului electronic, fără a se înțelege că aceasta este perioada de valabilitate a suportul electronic.

EXCLUSIV | Marius Budăi, anunţ de ultimă oră despre voucherele românilor. „Trebuie să creem acest echilibru între a sprijini categoriile vulnerabile şi mediul de afaceri”

Sumele reprezentând vouchere de vacanță sunt supuse impozitării în luna în care au fost acordate beneficiarului, prevede ordinul. Asta înseamnă că cei 10% impozit, adică 145 de lei, vor fi reținuți de angajator în luna în care aceste vouchere vor fi date.

La articolul 3 al Monitorului Oficial care stabileşte procedura de acordare este menționat că beneficiarii care nu doresc să primească vouchere de vacanță depun o solicitare scrisă la unitatea/instituția angajatoare, în termen de 30 de zile de la data publicării ordinului în Monitorul Oficial.

Având în vedere ca a fost publicat pe 15 aprilie, asta înseamnă 15 mai. Profesorii de la stat și angajații din învățământ vor primi vouchere de vacanță de 1.450 de lei, pentru anul 2022, după ce ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Voucherele de vacanţă vor fi emise doar pe suport electronic, se arată în textul publicat în MO, unde este precizat şi modul de acordare.

Vouchere sociale 2022. Veste proastă pentru milioane de români de la Marcel Boloş: Comisia Europeană nu cred că va agrea

„Voucherele de vacanță aferente anului 2022 se emit doar pe suport electronic și sunt în cuantum de 1.450 de lei pentru un salariat, în limita sumelor prevăzute în bugetul alocat cu această destinație”, conform documentului.

Voucherele de vacanta se acorda in limita sumelor prevazute distinct cu aceasta destinatie in bugetele proprii aprobate. Cardul de vacanta se comanda o data la patru ani si poate fi alimentat atunci cand institutia ofera voucherele de vacanta beneficiarului. Poate fi folosit in orice unitate afiliata Up Romania care accepta plata cu cardul si care nu inregistreaza obligatii fiscale restante la bugetul general consolidat de natura celor administrate de ANAF, mai vechi de 90 de zile, pentru a achizitiona:

  • servicii de cazare
  • alimente
  • transport
  • tratamente balneare
  • surse de agrement.