Vouchere sociale 2022. Veste proastă pentru milioane de români de la Marcel Boloş: Comisia Europeană nu cred că va agrea

Marcel Boloş a precizat că cei din minister au pregătit deja documentaţia pentru a o putea discuta cu comisia, în perioada următoare.

18 apr. 2022, 21:49
Vouchere sociale 2022. Veste proastă pentru milioane de români de la Marcel Boloş:  Comisia Europeană nu cred că va agrea

Vouchere sociale 2022.  Ministrul interimar al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că gândirea coaliţiei în privinţa folosirii banilor europeni pentru plata voucherelor pentru familiile sărace a fost una corectă. ”Comisia nu cred că va agrea, nu ştiu să vă spun, dacă ne va lăsa doar să fie o măsură temporară”, a mai spus ministrul, afirmîînd că este posibilă o permanentizare a acestui pachet de sprijin pentru familiile sărace.

PRIME DE PAŞTE 2022. Între 200 şi 400 de lei în plus la salariu, vouchere cadou şi coşuri cu bunătăţi

”Gândirea la nivelul coaliţiei a fost una corectă, pentru că toată lumea s-a întrebat ce vom face cu banii neabsorbiţi. Avem această sumă de 10 miliarde de euro, (..) au fost discuţii la nivelul Comisiei Europene. Decât să se piardă aceşti bani, s-a gândit această alternativă”, a spus ministrul.

Marcel Boloş a precizat că măsura, pe fond este bună. ”Nu cred că este singura dată când Guvernul, în perioada următoare, va trebui să intervină, cum arată parametrii la nivel internaţional, sunt deja frânări ale creşterii economice. (..) Noi discutam de aceste măsuri preluate din vechea perioadă de programare, să le ducem în noua programare, să mărim suma, un milliard de euro”, a spus el.

Tichete sociale 2022. Marcel Ciolacu anunţă acordarea de vouchere pentru românii cu venituri mici. „Avem 700 de milioane de euro buget”
Marcel Boloş a precizat că cei din minister au pregătit deja documentaţia pentru a o putea discuta cu comisia, în perioada următoare.

”Să fie în acest pachet de măsuri social, s-a discutat deja de 50% decontare din bugetul UE şi 50% la stat, nu văd niciun impediment. Aici trebuie să fim atenţi când se alocă bugetele, să le facem după procedurile UE”, a mai afirmat Boloş.

Ministrul a vorbit şi despre cât va dura acest pachet de măsuri.

”Comisia nu cred că va agrea, nu ştiu să vă spun, dacă ne va lăsa doar să fie o măsură temporară, azi să o dăm şi apoi să nu o mai dăm. Nu aş vrea să creez o ştire din acest lucru însă v-am spus care e abordarea Comisiei, ei urmăresc să susţină categoriile cele mai sărace de beneficiari. Da, este posibil acest scenariu ( de a permanentiza aceste măsuri, nr)”, a spus ministrul, precizând că trebuie să existe praguri pentru limita de venit, astfel încât prin măsurile Comisiei să se ajungă spre cea mai săracă pătură.

Boloş a menţionat că sunt 3,5 milioane pensionari, 874.000 persoane cu dizabilităţi, ”un portofoliu de beneficiari care este foarte mare şi frecvenţa cu care se acordă voucherele este mare”.