Vouchere de vacanţă, eliminate în 2021. Gabriela Firea: Turismul din România primește o lovitură de grație

Vouchere de vacanţă, eliminate în 2021. Gabriela Firea critică decizia coaliţiei de guvernare de a elimina voucherele de vacanţă pe care le primeau bugetarii. Fostul primar al Capitalei spune că această măsură reprezintă lovitura de graţie pentru turismul românesc.

09 feb. 2021, 20:14
Vouchere de vacanţă, eliminate în 2021. Gabriela Firea: Turismul din România primește o lovitură de grație
Vouchere de vacanţă, eliminate în 2021. Gabriela Firea: Turismul din România primește o lovitură de grație

Vouchere de vacanţă, eliminate în 2021. Gabriela Firea spune că măsura de tăiere a tichetelor de vacanţă nu a fost anunţată de niciunul dintre partidele din Coaliţia de Guvernare, dimpotrivă.

Vouchere de vacanţă, eliminate în 2021. Gabriela Firea: “Ziua si tāierea! Ziua si minciuna iesita la suprafata”

“Ziua si tāierea! Ziua si minciuna iesita la suprafata! Tăierea voucherelor de vacanță nu a fost anunțată în campanie de niciunul dintre partidele din Coaliția de Guvernare. Dimpotrivă, susțineau că vor relansa economia și vor sprijini sectorul Horeca.

Tăierea voucherelor este ilustrativă pentru viziunea economică nocivă a actualului Guvern de tip contabil. Mizând că vor face economie la buget, prin tăierea acestor beneficii, în realitate efectul este diametral opus.
Turismul din România primește o lovitură de grație după dezastrul de anul trecut, firmele vor da faliment și nu vor mai plăti taxe la buget.

Salariații acestor firme vor intra în șomaj – nu vor mai plăti nici ei taxe și contribuții, dimpotrivă vor crește cheltuielile cu șomajul.
Nu în ultimul rând, se renunță la o măsură care avea beneficiul de a fiscaliza o mare parte din activitatea turistică din România, care acum, pe fondul pandemiei și cu spectrul falimentului e posibil sā reintre în zona gri sau chiar în zona neagră.

În viziunea PSD, voucherele nu doar că nu ar fi fost tăiate, ci dimpotrivă erau necesare pentru repornirea industriei turistice și sectorul HORECA.
În luna mai 2020, în contextul pandemiei, PSD a prezentat programul „Repornim România”, în care voucherele de vacanță reprezentau o soluție pentru susținerea turismului românesc”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Citeşte şi Vouchere de vacanţă. Ce se întâmplă cu tichetele din 2019 şi 2020

Guvernul nu mai dă vouchere de vacanță în 2021

Reamintin că premierul Florin Cîțu le-a spus liderilor PNL, reuniți luni în ședința Biroului Executiv (PNL) al partidului, că ia în calcul, ca măsură pentru încadrarea în deficitul de aproximativ 7%, să nu mai acorde vouchere de vacanță bugetarilor în 2021, subliniind că vor putea fi folosite cele din 2019 și 2020 care au rămas neutilizate, au declarat pentru G4Media.ro surse participante la ședință.

Ulterior, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că, în şedinţa coaliţiei guvernamentale, s-au discutat liniile mari ale construcţiei bugetare pentru acest an şi anumite măsuri pentru restrângerea cheltuielilor, precizând că voucherele de vacanţă nu vor mai fi emise în 2021.

„Nu se emit noi vouchere”, a spus Orban.

Potrivit acestuia, în privinţa gratuităţilor pentru studenţi, a sporurilor şi indemnizaţiei de hrană pentru bugetari nu s-a luat o decizie.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, luni, că Legea bugetului de stat este finalizată, însă mai sunt câteva aspecte de clarificat în rândul coaliţiei de guvernare. Legea va fi pusă în transparenţă publică marţi sau miercuri, iar deficitul se va încadra ”între 7% – 7,1%”.

”Legea bugetului de stat va fi în dezbatere mâine sau poimâine. Am avut de clarificat câteva  măsuri (…) cu cei din coaliţia de guvernare. Legea bugetului este finalizată, va fi  în transparenţă publică marţi sau miercuri dimineaţă cel mai târziu”, a anunţat, luni, premierul.

Acesta a precizat că deficitul va fi ”între 7% – 7,1%”.

Întrebat dacă sporurile vor fi eliminate, Cîţu a precizat: ”Despre aceste amendamente este vorba, ele există. E vorba despre o plafonare în acest  moment, dar urmează o lege a salarizării care va lega sporurile de performanţă în sectorul public”.

În plus, premierul a precizat că subvenţiile pentru partidele politice vor fi reduse.

 


loading...