Vouchere de vacanţă. Guvernul a decis ce se va întâmpla cu tichetele nefolosite anul acesta

Veşti bune pentru mii de români. Guvernul a decis să prelungească valabilitatea voucherelor de vacanţă acordate în 2019 şi în 2020. Astfel, acestea vor fi valabile şi anul viitor.

28 nov. 2020, 11:50
Vouchere de vacanţă. Guvernul a decis ce se va întâmpla cu tichetele nefolosite anul acesta

Vouchere de vacanţă. Românii care nu au apucat să-şi folosească voucherele de vacanţă emise în 2019 şi 2020, din cauza pandemiei de coronavirus, le vor putea folosi până la finalul lui 2021, a anunţat şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă.

„Voucherele de vacanţă acordate în această perioadă care n-au putut fi utilizate ca urmare a măsurilor impuse de restricţii sanitare (…) vor putea fi utilizate până la sfârşitul anului viitor, până la 31 decembrie 2021, mai ales în contextul în care aşteptările sunt ca în primul trimestru al anului viitor efectele acestei pandemii să înceteze”, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

 

Vouchere de vacanţă. Valoarea tichetului ar urma să fie de 1.450 lei în 2021

Valoarea tichetelor de vacanţă

ce urmează să fie emise pentru 2021 ar urma să fie de 1.450 lei, iar vouchere vor fi emise doar în format electronic, potrivit unui proiect de OUG.

În cazul salariaţilor care lucrează la privat, voucherele de vacanţă se acordă în limita a şase salarii minime brute pe ţară în decursul unui an fiscal, conform OUG nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă.

Proiectul de OUG prevede sancţionarea şi a unităţilor de cazare, nu doar a agenţiilor de turism, şi chiar retragerea certificatului de clasificare în cazul în care solicită un preţ mai mare pentru vacanţele plătite cu vouchere faţă de cele plătite prin alte mijloace de plată. Amenda este reprezentată de 14 puncte de amendă, ceea ce reprezintă, în prezent, 31.220 lei .

De asemenea, proiectul prevede că din 1 ianuarie 2022 va intra în vigoare reglementarea voucherelor de vacanţă inclusă în Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, act ce reuneşte toate tipurile de tichete ce pot fi acordate salariaţilor din România. În prezent, aplicarea acestei prevederi este prevăzută începând cu 1 ianuarie 2021, potrivit avocatnet.ro.