Vouchere de vacanţă. Până când pot fi folosite tichetele rămase din 2019 şi 2020. Anunţ important pentru toţi bugetarii

Bugetarii mai au timp să-şi folosească voucherele de vacanţă rămase din 2019 şi 2020 doar până la sfârşitul anului. Reamintim că valabilitatea acestora a fost extinsă la final de 2020, printr-o ordonanţă de urgenţă.

30 nov. 2021, 18:26
Vouchere de vacanţă. Până când pot fi folosite tichetele rămase din 2019 şi 2020. Anunţ important pentru toţi bugetarii

Vouchere de vacanţă. OUG care prelungeşte valabilitatea tichetelor de vacanţă emise în perioada martie-decembrie 2019 şi ianuarie-noiembrie 2020 expiră ala finalul anului 2021.

Vouchere de vacanţă. Anunţ important pentru bugetari

Reamintim că în ultima zi a anului trecut a fost prelungită valabilitatea voucherele de vacanţa emise în perioada martie-decembrie 2019 şi ianuarie-noiembrie 2020 până la finalul acestui an. Aceasta măsură a fost luată de autorităţi deoarece mulţi bugetari nu au putut să folosească tichetele din cauza pandemiei şi pentru a sprijini sectorul turistic din ţară.

Citeşte şi Tichetele de vacanţă revin din 2022 pentru bugetari. Veste bună şi pentru angajaţii din privat. Ce valoare au voucherele

Potrivit OUG nr. 226/2020,  pentru acest an se va menţine valoarea voucherului de vacanţă la 1.450 lei şi că tichetele vor fi emise doar în format electronic.

De asemenea, actul normativ mai prevede că din 1 ianuarie 2022 va intra în vigoare reglementarea voucherelor de vacanţă inclusă în Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, act ce reuneşte toate tipurile de tichete ce pot fi acordate salariaţilor din România.

Anterior, aplicarea acestei prevederi era prevăzută din 1 ianuarie 2021, potrivit avocatnet.ro. 

Citeşte şi Vouchere de vacanţă din 2022, dar cu destinaţie strictă. Tichetele de masă, EXCLUSE pe Litoral

Alianța pentru Turism cere Guvernului vouchere de vacanță pe 5 ani

Reintroducerea voucherelor pentru vacanță este bine văzută de organizațiile din industria ospitalității, care recomandă o formulă îmbunătățită. Touroperatorii spun că acestea ar trebui să fie introduse pe termen de minim cinci ani.

APT, alături de celelalte organizații sindicale și patronale, spune că este foarte bună reintroducerea voucherelor de vacanță pentru toate categoriile de angajați începând cu 2022 si propun guvernului o formulă îmbunătățită.

„În condițiile actualei crize severe de personal, voucherele de vacanță reprezintă un factor de motivare puternic pentru angajații din domeniul public și privat. Deși s-a creat falsa percepție că angajații din sectorul privat nu pot beneficia de voucherele de vacanță, cifrele dovedesc contrariul, indicând interesul în creștere al angajatorilor privați pentru această formă de incentivare.

De exemplu, de la începutul anului până la 30 septembrie 2021, sectorul privat a alocat angajaților vouchere de vacanță în valoare de peste 52 de milioane de euro, ceea ce reprezintă 17% din valoarea totală a voucherelor emise în anul precedent. Creșterea motivației și eficienței angajaților, refacerea energiei fizice și intelectuale a acestora constituie o parte dintre beneficiile aduse forței de muncă”, susţin reprezentanții ANT.