Vouchere facturi 2023. Cum vor fi distribuite şi utilizate cardurile, anunţ de ultimă oră de la Guvern

În total, beneficiarii vor primi 1.400 de lei, în două tranşe. Una în februarie, şi una în septembrie. MIPE a oferit ultimele detalii înainte de virarea primei tranşe.

04 feb. 2023, 09:24
Vouchere facturi 2023. Cum vor fi distribuite şi utilizate cardurile, anunţ de ultimă oră de la Guvern

Vouchere facturi 2023. Patru milioane de persoane din 2,8 milioane de gospodării din România primesc, până în 28 februarie, cardurile de sprijin pentru plata facturilor la energie, arată Guvernul, prezentând care este procedura pentru utilizarea acestor carduri.

Ajutor de urgență pentru români! Cine sunt cei care vor primi vouchere în limita a 5 salarii minime

Într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului României se arată că, în perioada 1-28 februarie, cardurile de energie vor ajunge la 4 milioane de persoane din 2,8 milioane de gospodării, fiind prezentate categoriile care beneficiază de acest ajutor.

Vouchere facturi 2023. Cea de-a doua tranşă a ajutorului, în valoare de 700 de lei, va fi acordată în luna septembrie.

Cardurile vor putea fi folosite pentru plata facturilor la electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat, pentru cumpărarea de butelii, lemne de foc, păcură sau peleţi.

În postare sunt incluse detalii legate de documentele necesare la plata facturilor, certificatul de validare a datoriei şi modalităţile de plată a facturilor.

Vouchere facturi 2023. Ce trebuie să facă cei care au devenit eligibili, dar nu au primit cardul sau nu i-a găsit poştaşul acasă
Vouchere facturi 2023. Primii români care au primit cardul de energie: „E un ajutor, dar e micuţă suma”

A început distribuirea cardurilor de energie, prin intermediul poştaşilor. Românii care le primesc își vor putea plăti cu ele, începând cu 20 februarie, facturile la curent, gaze naturale sau căldură.

Aproximativ 2,8 milioane de carduri de energie vor fi distrbuite de Poșta Română, în mai multe judeţe din ţară. În prima etapă este vorba de şapte județe în care poștașii vor livra aceste carduri către beneficiari, acasă.

Guvernanții au promis că până pe 20 februarie plata facturilor cu aceste carduri se va putea face și online, nu doar la oficiul poștal sau la poștaș.

Primii români care au primit cardul de energie spun că acesta este un ajutor pe care îl aşteptau de mult, în timp ce alţii spun că suma plătită de stat este „micuţă”.

Cardurile se acordă persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani și cu venituri sub 2.000 de lei, dar și celor care primesc ajutor social. De pe carduri nu se pot scoate bani şi nici nu pot fi vândut ori donate. Orice tentativă de fraudă va fi sancţionată cu o amendă între 42 şi 60 de mii de lei.