Vouchere facturi 2023. Începe haosul de luni. Cine trebuie să completeze declaraţiile pe proprie răspundere

Peste 9 milioane de români vor primi sprijin sub formă de tichete pentru încălzire, rechizite, procurare de alimente, bani suplimentari la pensie, tichete pentru trusori de nou născuţi, sprijin pentru persoanele cu dizabilităţi. Va fi însă foarte greu de intrat în posesia voucherelor.

15 ian. 2023, 18:01
Vouchere facturi 2023. Începe haosul de luni. Cine trebuie să completeze declaraţiile pe proprie răspundere

Vouchere facturi 2023. Începe haosul pentru acordarea cardurilor de energie. O parte dintre persoanele care aplică pentru acest ajutor trebuie să completeze declarații pe propria răspundere, iar alţii trebuie să piardă mult timp pe la asociaţia de proprietari şi cozi la poştă pentru a spera că intr în posesia banilor.

Autoritățile încep să distribuie, de luni, declarațiile pe proprie răspundere, care trebuie să fie completate de românii care vor să beneficieze de ajutor la încălzire. Acestea vor ajunge la 500.000 de oameni.

Vouchere facturi 2023. Câţi bani primesc pe card românii care au pensii mai mari de 1501 lei sau de 2001 lei
Pentru a intra în posesia ajutorului la încălzire, românii trebuie să facă dovada că sunt eligibili. Mai exact, trebuie să aibă un venit mai mic de 2000 de lei, pe lângă alte aspecte care trebuie să fie clarificate. De exemplu, aceste declarații pe proprie răspundere trebuie să fie completate de persoanele care au pe card un alt domiciliu decât cel real și, de asemenea, de persoanele care locuiesc la aceeași adresă alături de mai mulți colocatari.

Trebuie să completeze declarația și românii care locuiesc în sate în care nu există nomenclator stradal. Aceste declarații vor fi analizate de autorități, iar pe 15 februarie oamenii vor ști dacă sunt sau nu eligibili pentru a beneficia de acest ajutor pentru încălzire.

Vouchere facturi 2023. 1.400 de lei pentru facturile la energie

Românii vulnerabili vor primi sprijin pentru compensarea preţurilor la energie în valoare nominală de 1.400 lei, care poate fi utilizat până la data de 31 decembrie 2023 şi va fi acordat pe loc de consum/gospodărie vulnerabilă, în două tranşe, astfel: 700 lei/semestru, se acordă în luna februarie 2023 pentru perioada 01.01.2023 – 30.06.2023; 700 lei/semestru, se acordă în luna septembrie 2023 pentru perioada 01.07.2023 – 31.12.2023.

Voucherele pentru facturi, procedură horror de decontare. Românii au nevoie de multe documente şi drumuri la Poştă pentru a spera că primesc bani în martie sau aprilie

Vouchere facturi 2023. Vor beneficia de măsură, potrivit MIPE:

– pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani şi ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, precum si pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă şi ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

– persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri proprii lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

– familiile beneficiare de alocaţie de susţinere a familiei;

– familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la venit minim garantat.

Pentru acordarea ajutoare pentru încălzire au fost alocate fonduri europene în valoare de 4 miliarde lei, din Programul Operaţional Capital Uman şi Programul Operaţional Regional pentru perioada de programare 2014–2020, în limita economiilor identificate la nivelul acestor programe şi a sumelor care sunt considerate în risc de dezangajare în cadrul perioadei de programare 2014–2020, mai indică sursa citată.