Vouchere Paşte 2024. Românii cu venituri mai mici de 2.000 de lei primesc 250 de lei pe card pe 15 aprilie

Vouchere pentru alimente. Ministerul Investiţiilor si Proiectelor Europene a anunţat data când intră banii în aprilie.

01 apr. 2024, 17:12
Vouchere Paşte 2024. Românii cu venituri mai mici de 2.000 de lei primesc 250 de lei pe card pe 15 aprilie
Tichete sociale de Paşte. Cum se pot obţine şi care sunt categoriile de beneficiari

Vouchere Paşte 2024. Nivelul maxim al veniturilor de care se ține cont la acordarea voucherelor sociale a crescut de anul acesta.

„Din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale. Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde.

În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de șase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie”, a declarat Simona Bucura-Oprescu. ”Sprijinul de 250 de lei la 2 luni va fi virat pe cardurile pentru alimente în perioada 15-25 aprilie 2024”, se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a MIPE.

Vouchere de vacanţă 2024. Greşeala care te lasă fără 1.450 de lei pe card. O nouă tranşă de 1.600 lei impozabili intră până în iunie

Reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene au anunțat, însă, când vor primi românii banii în luna aprilie.

Vouchere pentru facturi, vestea momentului de la Guvern. Schema de compensare-plafonare s-ar putea prelungi până în 2026

Prima categorie de persoane pentru care se face alimentarea suporturilor electronice sunt pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei. Menționăm faptul că MIPE a decis încărcarea cardurilor pe măsură ce eligibilitatea categoriilor se încheie, pentru ca beneficiarii să primească acest sprijin din partea Guvernului cât mai rapid.

Amintim faptul că, începând cu acest an, persoanele vulnerabile cu venituri nete mai mici de 2.000 lei vor beneficia de cardurile sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 lei, o dată la două luni. Anterior, au beneficiat de acest sprijin persoanele cu venituri nete mai mici de 1.700 lei. Majorarea plafonului a fost propusă MIPE, iar tot din acest an, aceleași categorii de persoane vulnerabile vor beneficia, de 2 ori pe an, de pachete cu alimente.

Ajutorul se dă o dată la 2 luni pe tot parcursul lui 2024. ”Din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale. În următoarea perioadă, cele 2.537.758 de carduri active vor fi alimentate cu câte 250 de lei. Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde. În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de şase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie şi decembrie”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Numărul este 031.9268 și oamenii pot suna Luni-Vineri 10:00-14.00, potrivit anunțului făcut de Ministerul Muncii.  

Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și Casa Națională de Pensii Publice, instituții subordonate și respectiv sub autoritatea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale au transmis către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene situația centralizată cu beneficiarii de #carduri sociale pentru alimente:

 • 614.358 persoane, adulți și copii, încadrate în grad de handicap grav, accentuat și mediu
 • 13.098 familii cu cel puțin 2 copii în întreținere;
 • 3.130 familii monoparentale;
 • 192.398 familii beneficiare de ajutor de incluziune;
 • 1.714.246 de pensionari
 • 528 de persoane fără adăpost.

„Din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale. În următoarea perioadă, cele 2.537.758 de carduri active vor fi alimentate cu câte 250 de lei.

Tichete cadou de 8 martie 2024. Se dau 300 de lei neimpozabili doar pentru doamne. Cine primeşte vouchere de Ziua femeii

Cardurile pot fi utilizate pentru #alimente sau pentru mese calde. În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de șase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Vouchere sociale 2024. Beneficiarii acestui sprijin

 • persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
 • familiile cu cel puțin 2 copii ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei;
 • familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;
 • pensionarii sistemului public de pensii, care au sub 2.000 lei pensie.

Zile libere 2024. Peste un milion de români au minivacanţă la final de martie şi început de aprilie. Nu e păcăleală!

Când se virează următoarea tranșă de bani pe Cardurile sociale: a crescut puternic numărul beneficiarilor

Ministerul Muncii

anunță faptul că s-a finalizat baza de date cu beneficiarii de Carduri sociale pentru alimente și, în perioada următoare 2.537.758 de carduri vor fi alimentate. În acest an, banii vor intra în 6 tranșe, prima fiind în februarie, iar următoarea în luna aprilie.

Astfel, pentru anul 2024, calendarul acordării celor șase tranșe de câte 250 de lei va fi următorul:

 • februarie;
  aprilie;
  iunie;
  august;
  octombrie;
  decembrie.