Vouchere pentru calculatoare, acordate de Guvern abia la toamnă copiilor din familii fără posibilităţi

Publicat: Vineri, 27 Martie 2020 13:58 // Actualizat: Sâmbătă, 28 Martie 2020 00:11 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul a anunţat că acordă vouchere pentru calculatoare copiilor ce provin din familii fără posibilităţi ca să sprijine învăţarea în sistem online, în condiţiile în care şcolile au fost închise din cauza crizei generate de coronavirus. Bonurile de 200 de euro pot fi primite, însă, abia în toamnă.

"Pentru a sprijini copiii care în această perioadă desfășoară lecțiile în sistem online, guvernul a aprobat o hotărâre de guvern pentru aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea legii privind acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziționarii de calculatoare – așa-numitul program Euro 200”, a anunțat Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului, conform edupedu.ro.

Dancă a menţionat că pot cere astfel de bonuri "elevii care provin din familii în care venitul brut lunar pe membru de familie este de maximum 250 de lei. Pot aplica elevii și studenții din învățământul de stat sau particular, în vârstă de până la 26 de ani".

Achiziţionarea calculatoarelor se paote face în perioada 27 iulie – 12 octombrie 2020, aşa cum prevede calendarul.

"Bonul reprezintă echivalentul în lei a sumei de 200 de euro și este destinat achiziției de calculatoare", a spus Ionel Dancă. 

Dancă a anunțat proiectul adoptat în ședința de Guvern de joi, 26 martie.

Obținerea celor 200 de euro sub formă de bonuri valorice prevede depunerea cererilor la școli până pe data de 17 aprilie 2020, în condițiile în care școlile sunt închise până după Paște, în contextul pandemiei de coronavirus.

BILANŢ CORONAVIRUS în România: 1292 persoane infectate până vineri, 27 martie. 263 într-o singură zi, 24 decese în total

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
calculatoare coronavirus euro-200 Guvern ionel danca
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
02 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H