Vouchere pentru centrale de apartament 2021. Cine sunt românii care pot beneficia și care este valoarea tichetului

Familiile cu venituri modeste din Buzău sunt sprijinite financiar pentru achiziţionarea şi instalarea unei centrale termice de apartament.

29 oct. 2021, 21:28
Vouchere pentru centrale de apartament 2021. Cine sunt românii care pot beneficia și care este valoarea tichetului

Vouchere pentru centrale de apartament 2021. Primăria din Buzău continuă și în acest an demersul care oferă un voucher în valoare de 7.000 de lei pentru instalarea unei centrale termice pe gaz.

Vouchere pentru centrale de apartament 2021. Cine sunt românii care pot beneficia și care este valoarea tichetului

Constantin Toma spune că peste 300 de familii din municipiu au beneficiat, în ultimii doi ani, de acest ajutor. Acest program, iniţiat din 2019, se derulează prin intermediul Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Buzău.

Unul dintre criteriile pentru primirea tichetelor este ca venitul mediu pe membru de familie să nu depăşească salariul minim net pe economie, respectiv 1.386 de lei. Totodată, solicitanţii trebuie să aibă taxele şi impozitele plătite la zi. În această toamnă, nu mai puţin de 30 de familii din oraş au solicitat acest ajutor din partea Primăriei Buzău.

În municipiul Buzău, mai puţin de 4.000 de apartamente mai sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire. De altfel, aici, mai puţin de 4.000 de apartamente mai sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire.

Comisia Europeană nu va interzice centralele termice de apartament, a anunțat un înalt oficial al Uniunii Europene. Acesta spune că există diferențe prea mari pentru statele membre pentru luarea unei decizii unitare.

Pinho a afirmat în cadrul unui webinar organizat la Parlamentul European mai devreme în cursul acestei săptămâni că, pe de-o parte, oficialii UE au introdus mai multe cerințe „pentru a ne asigura că se va renunța gradual la centralele pe gaz”.

„Dar trebuie de asemenea să ne uităm unde sunt diferențele între statele membre”, a adăugat aceasta, precizând că unele țări ale UE „sunt mult, mult mai avansate decât altele” în ceea ce privește decarbonizarea.

Pinto afirmă că în unele state membre centralele de apartament vor rămâne în funcțiune mai mult decât în altele.

Înțelegem că nu putem introduce o interdicție peste noapte”, spune oficialul UE.

„Așadar, ideea este de a permite treptat eliminarea și finanțarea cu bani UE doar a acelor proiecte care pot asigura încălzire eficientă și sustenabilă (…) și de a nu merge pe o soluție radicală care ar interzice pur și simplu o tehnologie pe care o vedem încă foarte folosită și care este o realitate în numeroase locuințe”, a declarat Pinha.

Citește și: Centralele termice de apartament, de domeniul trecutului. Anunț catastrofal pentru români!