Vouchere pentru rechizite și îmbrăcăminte pentru copiii din medii defavorizate. Câți minori vor beneficia de acest ajutor

În luna septembrie, o parte din preșcolarii și elevii din mediile defavorizate au primit ajutorul pentru îmbrăcăminte și rechizite. Restul cardurilor au fost încărcate începând cu 22 noiembrie.

24 nov. 2022, 09:24
Vouchere pentru rechizite și îmbrăcăminte pentru copiii din medii defavorizate. Câți minori vor beneficia de acest ajutor

Potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în luna septembrie au fost virate sumele pentru ajutorul pentru îmbrăcăminte și rechizite către 97.888 de beneficiari, preșcolari și elevi din familii defavorizate. De marți, 22 noiembrie, au fost virate sumele și către restul de carduri existente, potrivit mediafax.ro.

Preșcolarii din învățământul de stat beneficiază de sprijinul în valoare de 500 de lei, cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei), iar  elevii din ciclul primar sau gimnazial de stat, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maxim 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 lei).

Citește și: 500 lei de la stat pentru rechizite şi îmbrăcăminte. Banii pentru aproape 100.000 de copii din familii devaforizate au fost viraţi

Față de anul precedent, când doar 245.000 de elevi și preșcolari au primit ajutorul, anul acesta numărul a crescut la 405.000 de beneficiari, prin Schema națională de sprijin pentru elevii cei mai defavorizați, prevăzută de OUG nr. 133/2020.

au fost emise peste 200.000 de carduri pentru elevii deveniți eleigibili anul acesta, urmând să fie livrate către inspectoratele școlare județene în perioada următoare.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional pot fi folosite numai la unitățile cu care emitenții cardurilor au încheiat un contract de afiliere.

Citește și: Vouchere sociale pentru rechizite: 300.000 de elevi şi preşcolari vor primi bani în septembrie