Vouchere sociale 2022. Care este perioada de valabilitate. După această dată banii nefolosiţi se întorc la stat

S-a încheiat perioada de emitere a tuturor cardurilor sociale pe care guvernul urmează să încarce şi a doua rundă de vouchere sociale în septembrie 2022. Din septembrie, numărul beneficiarilor creşte cu 150.000.

08 aug. 2022, 08:37
Vouchere sociale 2022. Care este perioada de valabilitate. După această dată banii nefolosiţi se întorc la stat

Guvernul se pregăteşte să vireze de cardul a doua tranşă de vouchere sociale de care beneficiază peste 2.5 milioane de români. Lista a fost revizuită şi din septembrie 2022 vor primi vouchere alţi 150.000 de români. De asemenea, a fost revizuită şi lista magazinelor din care pot face cumpărături beneficiarii de vouchere sociale de 250 lei.

Emiterea noilor carduri este planificată să se finalizeze în data de 22 august, iar livrarea prin Poşta Română către beneficiari urmează să aibă loc până la 3 septembrie.

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului. Banii de pe tichetele sociale pentru alimente au o anumită perioadă de timp în care pot fi folosiți. Mai exact, odată ce au intrat pe card, voucherele sociale de 250 lei sunt valabile timp de 12 luni. Banii trebuie cheltuiţi de beneficiari în acest interval, în caz contrar banii neutilizaţi se vor întoarce la stat.

Citeşte şi: Vouchere sociale de 250 de lei. Nici jumătate din sumele alocate tichetelor sociale nu au fost cheltuite până acum

Dacă tranşa a patra este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023.

Atunci când sunt distribuite, cardurile sunt însoţite de scrisori care conţin instrucţiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre magazinele unde se pot utiliza cardurile şi un număr de telefon pentru cazurile în sunt probleme.

Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepţionale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredinţa tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate.

Pentru a putea afla soldul curent / suma disponibilă pe card şi pentru alte informaţii beneficiarii sunt rugaţi să apeleze Serviciul Clienţi al emitentului.