Vouchere sociale 2022. În ce situaţii ţi se blochează cardul. Ce alimente nu trebuie să cumperi

Românii care cumpără alcool sau tutun cu cardurile sociale pentru alimente riscă blocarea acestora şi amenzi usturătoare.

15 sept. 2022, 14:08
Vouchere sociale 2022. În ce situaţii ţi se blochează cardul. Ce alimente nu trebuie să cumperi

Vouchere sociale 2022. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene anunţă sancţiuni drastice pentru românii care cumpără alcool sau tutun cu tichetele sociale oferite de Guvern.

Vouchere sociale 2022. Cum să eviţi blocarea cardurilor sociale

Citeşte şi Vouchere sociale de 250 de lei. Bani pe card pentru 2,4 milioane de români. Lista actualizată a magazinelor unde pot fi folosite cardurile

Marcel Boloş anunţă că amenzile în cazul celor care cumpără alcool sau tutun cu tichetele sociale ajung până la 6.500 de lei. De asemenea, aceştia riscă să le fie blocat cardul.

„Se pot aplica amenzile care nu sunt deloc de neglijat, pentru că merg până la 40 de puncte de amendă, undeva în jurul a 6.500 de lei. Însă, dacă vom vedea că acest fenomen se generalizează, putem introduce şi sancţiuni mai dure. (…) Dacă vedem că lucrurile iau amploare, atunci probabil că vom modifica Ordonanţa şi pentru cei care sunt în această situaţie le vom retrage cardurile sociale”, a anunţat ministrul, potrivit infofinanciar.ro. 

De asemenea, cardul va fi blocat dacă se constata că acesta a fost folosit de către o altă persoană în afară de deţinător. În situația în care posesorul legal al cardului nu se poate deplasa la operatorii economici, acesta poate să înmâneze cardul împreună cu actul de identitate unei persoane din cadrul familiei.

Reamintim că începând cu luna septembrie, condițiile de acordare a cardurilor sociale s-au schimbat, astfel că, mai multe categorii de persoane au devenit eligibile și pot intra în posesia lor.

Potrivit unui comunicat de presă MIPE, în luna septembrie vor fi distribuite și încărcate cardurile și pentru categoriile de beneficiari care au devenit eligibile după acordarea primei tranșe sau care au fost omise din aceasta, însumând aproximativ 91.000 de persoane.

Citeşte şi Vouchere sociale 2022. Kaufland acceptă de acum plata cu tichetele sociale de la toţi emitenţii