Vouchere sociale 2022. Sute de mii de români au primit deja cei 250 de lei promişi de stat. Ce trebuie să ştie cei care nu au primit încă banii

Peste 300.000 de români au primit deja cardurile sociale alimentate cu cei 250 de lei promişi de stat. Până la finalul săptămânii viitoare, reprezentanţii Poştei anunţă livrarea altor 400.000 de carduri.

29 iun. 2022, 18:49
Vouchere sociale 2022. Sute de mii de români au primit deja cei 250 de lei promişi de stat. Ce trebuie să ştie cei care nu au primit încă banii

Vouchere sociale 2022. Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene anunţă că până în prezent reprezentanţii Poştei au reuşit să livreze peste 350.000 de carduri sociale.

Vouchere sociale 2022. Anunţ de ultimă oră despre ajutorul de 250 de lei promis de stat

Citeşte şi Vouchere de vacanţă 2022. Ce poţi plăti cu ele, în afară de cazare

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a început la 10 iunie distribuirea primelor carduri pe care sunt încărcate voucherele sociale în valoare de 250 de lei, pe care 2,5 milioane de români le primesc prin programul „Sprijin pentru România”. Începând cu data de 20 iunie, a început şi alimentarea cardurilor, care se face într-un interval de aproximativ 7-10 zile de la momentul în care este primit de beneficiar.

Reprezentanţii Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene anunţă că până la finalul săptămânii viitoare, poştaşii vor livra alte 400.000 de carduri.

Potrivit MIPE, mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape:

1) producţia cardurilor de către unităţile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor şi inserarea CIP-ului)

2) împlicuirea şi distribuirea la nivel naţional de către Poşta Română

3) încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor.

„Mă bucur că acest proces, care contribuie la siguranţa alimentară a românilor, funcţionează conform planului. Logistic, înseamnă eforturi uriaşe, atât la nivelul emitenţilor de carduri, care trebuie să realizeze cardurile, cât şi din partea întregii structuri a Poştei, pentru ca fiecare cetăţean eligibil să îşi primească ajutorul. Sigur că mai apar şi probleme în proces, de la întârzieri la livrarea cipurilor care se pun pe carduri şi până la defectarea maşinilor care le livrează. Dar mobilizarea este exemplară, pentru ca problemele să se rezolve din pripă. După ce se va finaliza distribuirea cardurilor, ne va fi mult mai uşor, iar încărcarea se va face cursiv pentru toţi cei eligibili”, a transmis Marcel Boloş, conform unui comunicat transmis de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Listele cu beneficiari sunt stabilite de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), iar de împlicuirea şi livrarea cardurilor se realizează de către angajaţii Poştei Române, fără să fie nevoie ca beneficiarii să depună vreo cerere în acest sens.

Ce trebuie să ştii despre voucherele sociale:

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.

Atunci când sunt distribuite, cardurile sunt însoţite de scrisori care conţin instrucţiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre magazinele unde se pot utiliza cardurile şi un număr de telefon pentru cazurile în sunt probleme.

Citeşte şi Vouchere sociale 2022. Ce alimente se pot cumpăra cu cardurile de 250 de lei. Amenzi uriaşe pentru cine nu respectă regulile