PRIME DE PAŞTE 2022. Între 200 şi 400 de lei în plus la salariu, vouchere cadou şi coşuri cu bunătăţi

În prag de Paște, 84% dintre angajatori oferă beneficii salariaţilor, în timp ce 16% nu le au incluse în pachetele pentru angajaţi, arată datele celui mai recent sondaj eJobs. Cei mai mulţi angajatori (37%) au alocat 100-200 de lei per angajat, 27% oferă prime între 200 şi 400 de lei, în timp ce 21% oferă beneficii cuprinse între 400 şi 800 lei. Restul, de 15%, alocă peste 800 de lei per angajat.

18 apr. 2022, 14:42
PRIME DE PAŞTE 2022. Între 200 şi 400 de lei în plus la salariu, vouchere cadou şi coşuri cu bunătăţi
Cât de scump o să fie mielul de Paște

PRIME DE PAŞTE 2022:  Beneficiile extrasalariale populare au fost înlocuite de altele care sunt mai ușor de acordat, pe fondul pandemiei, potrivit unui studiu eJobs care arată că acum, 84% dintre angajatori oferă beneficii salariaților din România, în timp ce 16% nu le au incluse în pachetele pentru angajați.

Totodată, 69% dintre antreprenorii, managerii și oamenii de HR intervievați spun că oferă beneficii speciale cu ocazia Sărbătorilor Pascale, conform platformei de recrutare online.

„Dacă în anii anteriori pandemiei cele mai populare erau coșurile cu bunătăți tradiționale de Paște, în acest an, pentru că în continuare nu s-a revenit complet la birou, acestea sunt abia pe locul 3, după primele în bani și tichetele/voucherele cadou. Totodată observăm că angajatorii profită de ridicarea restricțiilor pentru a-și aduce angajații împreună la petreceri și evenimente tematice, fie că au revenit sau nu la birou”, spune Raluca Dumitra, Head of Marketing la eJobs România.

PRIME DE PAŞTE 2022. O treime dintre angajatorii participanți la studiu oferă cu ocazia Paștelui din 2022 prime în bani și puțin peste un sfert își recompensează echipele cu vouchere sau tichete cadou.

1450 de lei în plus la salariu de Paşte 2022. Ordinul a apărut deja în Monitorul Oficial DOCUMENT
Coșurile cu produse tradiționale, odată preferatele angajatorilor, sunt oferite în acest an doar de 13% dintre aceștia, în timp ce un procent egal de companii, respectiv câte 10%, vin cu zile libere suplimentare sau petreceri cu echipa.

Sub 5% organizează tombole cu premii pentru angajați și tot atâtea îi recompensează cu tichete de vacanță. Când vine vorba de valoarea beneficiilor de Paște de anul acesta, cei mai mulți angajatori (37%) au alocat 100-200 de lei per angajat.

27% merg pe valori între 200 și 400 de lei, în timp ce 21% oferă beneficii cuprinse între 400 și 800 lei. Restul, de 15%, alocă peste 800 de lei per angajat.

„Dacă e să facem comparația cu beneficiile oferite anul trecut de Crăciun, observăm că avem cu 8% mai puțini angajatori care își recompensează de Paște angajații. Pe de altă parte însă, vedem o creștere a procentului de angajatori care oferă prime în bani, de la 28% la Crăciun, la 34% acum. Totodată, sunt cu 8% mai puțini angajatori decât la final de an care oferă zile libere suplimentare de Paște, în timp ce procentul celor care aleg coșurile tradiționale se păstrează similar, 13% acum versus 16% de Crăciun”, spune Raluca Dumitra.
„Faptul că aproape 70% dintre angajatori oferă beneficii cu ocazia Sărbătorilor Pascale vine să reconfirme ceea ce se reflectă și în cifre. E cât se poate de evident că, în pofida războiului din Ucraina, companiile se mențin optimiste, iar piața muncii e în continuare cât se poate de efervescentă: doar în prima jumătate a lunii aprilie au fost postate aproape 20.000 de joburi noi pe platforma noastră”, susține ea.

PRIME DE PAŞTE 2022. Dacă nu ar avea limite de niciun fel, angajatorii cred că oferirea săptămânii de lucru de 4 zile ca beneficiu i-ar ajuta cel mai mult să se diferențieze în piață și să atragă candidați, însă cu scurtarea programului de lucru la 32 de ore pe săptămână, nu cu comprimarea celor 40 de ore în 4 zile în loc de 5, cum este în acest moment propunerea de lege.

Sute de angajaţi din România rămân fără loc de muncă înainte de Paşte
La fel de populare ar fi și extinderea pachetului de beneficii către membrii familiei angajaților și al 13-lea salariu.

PRIME DE PAŞTE 2022. Alte beneficii pe care le-ar oferi angajatorii dacă nu ar fi constrânși de buget ar fi acoperirea cheltuielilor casnice ale angajaților, asigurarea de menajere/bone pentru membrii echipelor, dar și oferirea unei perioade sabatice pentru angajați pe banii companiei.

Studiul a fost derulat în perioada 1-15 aprilie 2022, pe un eșantion de circa 175 de companii. Respondenții sunt oameni de HR, manageri și antreprenori. În acest moment, peste 38.000 locuri de muncă pentru România și străinătate sunt disponibile pe eJobs.