Vouchere sociale 2023. Când intră pe card „a 13-a pensie”, veştile nu sunt bune

Voucherele sociale pentru alimente vor fi acordate și în acest an românilor care au o situație financiară precară. Guvernul va acorda un ajutor financiar de 250 de lei în șase tranșe, odată la două luni.

15 ian. 2023, 20:36
Vouchere sociale 2023. Când intră pe card „a 13-a pensie”, veştile nu sunt bune

Vouchere sociale 2023. Românii care nu au o situație financiară bună primesc de la stat un ajutor în valoare de 250 lei, de câteva ori pe an. În 2023, peste 2,4 milioane de români vor primi în sprijin acești bani, care pot fi folosiți pentru cumpărarea de alimente sau pot plăti mese calde. Important de menționat că fiecare beneficiar trebuie să fie foarte atent la produsele cumpărate.

Tichetele sociale pot fi folosite numai pentru produse alimentare sau mese calde. Achiziționarea de alte produse poate anula cardul. Utilizarea de către beneficiari a tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde în alt scop decât cel prevăzut impune blocarea cardului și este sancționată între 1,5 și 2 puncte-amendă.

Vouchere facturi 2023. Câţi bani primesc pe card românii care au pensii mai mari de 1501 lei sau de 2001 lei

Astfel, pentru orice sesizare care se dovedește a fi veridică, organele abilitate de lege aplică sancțiunile prevăzute în actul normativ care reglementează acordarea voucherelor”, au transmis reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Prima tranșă a ajutorului pentru achiziția de alimente și mese calde din 2023 va ajunge la români cu întârziere. Mai exact cu o întârziere de o lună, potrivit reprezentanților Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Executivul a anunțat când vor fi alimentate cardurile pentru achiziționarea alimentelor de bază, parte a programului social ”Sprijin pentru România”.

Din cauza unor întârzieri, prima tranșă din acest an va fi livrată pe cardurile persoanelor nevoiașe în luna martie, după care, cei 250 de lei vor fi livrați la fiecare două luni, în lunile mai, iulie, septembrie și decembrie.

Următoarele tranșe vor fi distribuite în lunile: mai, iulie, septembrie și decembrie 2023 și sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.

Menționăm de asemenea că plafonul până la care se acordă acest ajutor a crescut de la 1.500 lei la 1.700 lei.

Cine beneficiază de acest ajutor financiar:

  • pensionarii cu venituri mici,
    persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu,
    familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
    familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
    familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare
    persoanele fără adăpost.

Vouchere sociale 2023. Ajutoarele pentru energie vor fi livrate în februarie

Reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene au precizat că „La 19 decembrie, tuturor beneficiarilor care aveau card le-au fost virați alți 250 de lei. Măsura va continua pe tot parcursul anului 2023, când vor fi livrate alte VI tranșe, a câte 250 de lei, o dată la două luni”.

Vești bune pentru români! Programul Noua Casă continuă și în 2023. Valoarea maximă a creditului care poate fi acordat

Statul va menține în acest an și ajutorul în valoare de 500 de lei acordat preșcolarilor și elevilor din mediile defavorizate pentru achiziționarea rechizitelor și a îmbrăcămintelor.

Un tichet social în valoare de 2000 de lei va fi acordat mamelor cu copii nou-născuți, în maxim trei luni de la data nașterii copilului. De asemenea, Guvernul are în vedere acordarea unui sprijin financiar în valoare de 4000 de lei categoriilor sociale vulnerabile pentru achiziționarea sau înlocuirea electrocasnicelor vechi: frigidere, mașini de gătit sau de spălat.