Vouchere sociale de 250 lei. Cum poţi afla câţi bani mai ai pe cardul dat de Guvern

Guvernanţi au încărcat cardurile a peste 2 milioane de români cu cei 250 de lei, reprezentând contravaloarea voucherelor pentru luna septembrie. Banii pot fi folosiţi de persoanele nevoiaşe pentru a cumpăra alimente.

24 sept. 2022, 11:30
Vouchere sociale de 250 lei. Cum poţi afla câţi bani mai ai pe cardul dat de Guvern

Peste 2 milioane de români beneficiază de vouchere sociale în cadrul programului Sprijin pentru România. O dată la două luni, cardurile sunt alimentate cu suma de 250 lei, bani cu care beneficiarii pot cumpăra doar alimente.

Cardul nu poate fi folosit de altcineva decât de benficiar. Pentru a demonstra acest lucru, în momentul în care îşi fac cumpărăturile, aceştia sunt obligaţi să prezinte un act de identitate. Excepţie fac persoanele cu dizabilități care nu se pot deplasa. În această situație, cel mandatat de proprietar să folosească voucherul social trebuie să ii prezinte casierului un document care să ateste proprietarul cardului.

Următoarea tranșă va fi acordată în luna noiembrie, iar ce-a de-a patra va fi livrată în luna ianuarie a anului 2023.

Citeste si Vouchere sociale 2022. În ce situaţii ţi se blochează cardul. Ce alimente nu trebuie să cumperi

Premierul Nicolae Ciucă anunţă că Guvernul va prelungi voucherele sociale şi anul viitor. Astfel, românii cu venituri mici vor primi un ajutor de 250 de lei o dată la două luni. Măsura va fi valabilă în prima jumătate a anului, dar ar putea fi prelungită ulterior.

„Am discutat la nivelul partidului decizia de a susţine continuarea programului de asigurare a voucherelor de 50 de euro la fiecare două luni de zile, (…) acele vouchere de 50 de euro, pe care le-am asigurat în semestrul doi, şi vrem să propunem să fie asigurate şi anul viitor. (…) Pe primele şase luni de zile, cum am făcut şi anul acesta, încă şase luni de zile, ca să putem să vedem la jumătatea anului viitor, în funcţie de rectificarea bugetară, care este posiblitatea de continuare a programului”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, la Palatul Parlamentului, după şedinţa conducerii PNL.

Vouchere sociale de 250 lei. Cum poţi afla câţi bani mai ai pe cardul dat de Guvern

Pentru a putea afla soldul curent de pe aceste carduri, beneficiarii trebuie să apeleze la Serviciul Clienți al emitentului. În funcție de cardul pe care beneficiarul îl deține, acestea sunt:

Edenred: 021 301 33 03
Sodexo: 021 204 46 64
UP România: 0374 66 22 73