Vouchere virtuale pentru români. Se acordă Card de masă, Card de vacanță, Card cultural și Card cadou în 2024

Românii primesc şi în 2024 bonuri de masă şi vouchere de vacanţă cu sume indexate cu rata inflaţiei. Nu este singura noutate care îi aşteaptă în special pe bugetari.

03 apr. 2024, 17:53
Vouchere virtuale pentru români. Se acordă Card de masă, Card de vacanță, Card cultural și Card cadou în 2024

Vouchere virtuale pentru români. O cunoscută platformă din România va lansa, în premieră, carduri virtuale pentru produsele Card de masă, Card de vacanță, Card cultural și Card cadou. Noile vouchere vor fi disponibile imediat ce legea privind posibilitatea emiterii de tichete pe card virtual va intra în vigoare.

Vouchere virtuale pentru români pentru a proteja mediul

„De la tichetul de masă pe hârtie, în ritm cu evoluția nevoilor consumatorilor și a tendințelor globale, Edenred și-a redefinit modelul de business prin auto-reinventare și inovare, devenind astăzi liderul pietei de beneficii extrasalariale din România. Introducerea cardurilor virtuale este următorul pas firesc, adaptat noilor modele de lucru ale companiilor și ale angajaților și aliniat la un imperativ major de mediu – eliminarea plasticului din procesele de producție. Prin această inițiativă, Edenred își consolidează angajamentul de a atinge zero emisii nete de carbon până în 2050”, a declarat Görkem Oran, Director General Edenred România.

Cardurile virtuale, disponibile în aplicația My Edenred

Cardul virtual este reprezentat de un număr unic de card de 16 cifre, generat digital și atașat contului de utilizator din aplicația MyEdenred, ce va oferi aceleași funcționalități ca un card fizic, dar direct de pe smartphone. Odată activat, beneficiarii se vor putea bucura de întreaga experiență digitală oferită de ecosistemul Edenred. Prin intermediul cardurilor virtuale Edenred, angajații beneficiază de o soluție de plată simplă, rapidă, mereu la îndemână și de un nivel înalt de securitate. Datele cardului virtual vor fi disponibile doar în aplicația MyEdenred, ceea ce elimină și riscurile de a pierde sau deteriora cardul.

Vouchere de peste 3.000 de lei pentru angajaţi. Cum se poate încasa suma

În prezent, aproape 100% dintre soluțiile Edenred sunt digitale, ca urmare a strategiei pe termen lung de a deveni o companie axată pe tehnologie și un lider al inovației în industria beneficiilor extrasalariale. Introducerea cardurilor virtuale completează ecosistemul digital oferit de Edenred și contribuie, totodată, la procesul de eliminare a plasticului, anunțat la finalul anului 2021, când compania a lansat cardurile eco, realizate din PVC reciclat în proporție de 85,5% devenind la acel moment primul furnizor de beneficii extrasalariale din România care oferea carduri mai prietenoase cu mediul.

Edenred își propune să protejeze mediul înconjurător prin reducerea amprentei de carbon, a consumului de resurse și a deșeurilor, cu obiectivul de a atinge zero emisii nete de carbon până în 2050, potrivit Adevărul.

Voucherele de vacanță se acordă celor cu salarii lunare nete sub 8.000 lei

În 2024, angajații la stat din România vor beneficia de vouchere de vacanță cu modificări semnificative, ca urmare a intrării în vigoare a unei Ordonanțe de Urgență anul trecut. Schimbările aduse regulilor de acordare a acestui beneficiu vin la pachet cu noi limite de plafon și sancțiuni sporite pentru cei care încalcă aceste reguli.

Potrivit noilor prevederi, începând cu 1 ianuarie 2024, instituțiile publice și cele de apărare, ordine publică și securitate națională vor oferi anual vouchere de vacanță în valoare de 1.600 lei pentru personalul cu salarii lunare nete sub 8.000 lei. O ajustare menită să compenseze impactul introducerii unei impozitări de 10%, inclusiv contribuția la asigurările sociale de sănătate (CASS), asupra voucherelor de vacanță.

Vouchere de vacanţă 2024. Greşeala care te lasă fără 1.450 de lei pe card. O nouă tranşă de 1.600 lei impozabili intră până în iunie
„Valoarea voucherului de vacanță crește de la 1.450 lei/an la 1.600 lei/an pentru a nu fi afectați funcționarii de introducerea CASS de 10% la voucherele de vacanță, (…) includerea sumelor reprezentând valoarea nominală a tichetelor de masă și a voucherelor de vacanță acordate potrivit legii, în baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele fizice care obțin venituri din salarii şi asimilate salariilor”, se arată și în Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2024-2026.

Voucherele nu pot fi transferate sau vândute
De asemenea, valoarea voucherelor de vacanță pentru angajații cu contracte part-time sau cu ora va fi calculată în funcție de numărul de ore lucrate, asigurând o distribuție echitabilă a beneficiului.

Un aspect important este și valabilitatea voucherelor de vacanță, care este limitată la un an de la data emiterii. Acestea pot fi utilizate pentru achitarea unei game variate de servicii turistice, cum ar fi cazare, transport, mâncare, agrement sau tratamente balneare, în unitățile HoReCa din România.

Totuși, există și restricții stricte. Voucherele de vacanță sunt nominale, nu pot fi transferate sau vândute altcuiva și pot fi folosite doar pe baza actului de identitate. Încălcarea acestor reguli va atrage amenzi mai mari pentru cei implicați în tranzacții ilegale cu vouchere de vacanță.

Eliminarea voucherelor de vacanță ar avea un impact semnificativ pentru turismul intern, cu scăderi estimate între 35% și 50%, potrivit specialiștilor din turism. De asemenea, aceste vouchere au avut un impact pozitiv asupra pieței turistice interne, sprijinind agențiile de turism și contribuind la reducerea economiei subterane din acest sector.