Vrăjitoarea Vanessa iese din arest. Tribunalul Ilfov a decis eliberarea ei

Tribunalul Ilfov a decis, marţi, ca vrăjitoarea Roxana Lider, cunoscută drept Vanessa, să fie cercetată în libertate, cu interdicţie de a părăsi localitatea Chitila, soluţia nefiind însă definitivă.

RomaniaTV.net
17 ian. 2012, 21:52
Vrăjitoarea Vanessa iese din arest. Tribunalul Ilfov a decis eliberarea ei

Roxana Lider a cerut instanţei înlocuirea măsurii arestării preventive. Solicitarea, înregistrată în 3 ianuarie la Tribunalul Ilfov, trebuia să fie judecată în 12 ianuarie, însă instanţa a amânat discuţiile pentru marţi întrucât dosarul privind arestarea preventivă a Roxanei Lider nu fusese trimis de la Curtea de Apel Bucureşti.

Instanţa a admis cererea vrăjitoarei Roxana Lider şi a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu obligaţia de a nu părăsi localitatea Chitila pe o perioadă de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii, potrivit Mediafax.

Potrivit deciziei instanţei, Roxana Lider este obligată să nu se apropie de părţile vătămate Ioana Zăvoranu, Maria Cozma, Liliana Hagiu şi Marilena Hlebnicov, precum şi de coinculpaţii Rada Mincă, Ion Constantin şi Sava Craiff Buzea.

Decizia nu este definivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Şi vrăjitoarea Mincă Rada, cunoscută drept Melissa, a cerut instanţei Tribunalului Ilfov să fie eliberată provizoriu sub control judiciar, cererea urmând să fie judecată vineri.

Roxana Lider şi Rada Mincă, acuzate de înşelăciune şi şantaj, precum şi Ion Constantin şi Sava Craiff Buzea, cercetaţi pentru complicitate la cele două infracţiuni, au fost arestaţi preventiv în urma unei decizii din 21 decembrie 2011 a Curţii de Apel Bucureşti.

Pe de altă parte, procurorii au cerut instanţei Tribunalului Ilfov prelungirea duratei arestării preventive în cazul celor patru.

În faţa magistraţilor Curţii de Apel, vrăjitoarea Roxana Lider a recunoscut că i-a ghicit în repetate rânduri Oanei Zăvoranu.

Este adevărat că a venit această femeie la mine şi da, i-am ghicit, am vrut să-i îndeplinesc visul de a ajunge la Hollywood, dar i-am luat sume mici, 2 milioane, 3 milioane„, a spus vrăjitoarea Vanessa.

Întrebată de instanţă dacă nu ar fi fost mai bine să fi existat şi nişte chitanţe pentru aceste servicii, vrăjitoarea a spus că este de acord să elibereze chitanţe pentru serviciile sale, însă până la acest moment nu există lege în acest sens.

Tribunalul Buftea decisese, în 14 decembrie 2011, ca vrăjitoarele Vanessa şi Melissa să fie cercetate în stare de libertate, respingând propunerea Parchetului Tribunalului Ilfov de arestare preventivă a acestora.

Instanţa a stabilit că vrăjitoarele Roxana Lider şi Rada Mincă îşi făceau publicitate în presă şi prin bannere susţinând că sunt cele mai mari clarvăzătoare şi cereau clienţilor bijuterii, bani, miere, icoane şi păpuşi, iar apoi îi supuneau unor ritualuri în cimitire şi îi ameninţau că vor dezvălui detalii din viaţa lor.

Potrivit instanţei, aceste ameninţări nu sunt însă de natură să alarmeze o persoană rezonabilă, „condiţie cerută în mod imperativ de dispoziţiile art. 194 Cod penal raportat la art. 193 din acelaşi act normativ”.