Vrăjitoarele Vanessa şi Melisa află dacă rămân sau nu în arest

Tribunalul Ilfov judecă, marţi, cererea procurorilor de menţinere în arest a vrăjitoarelor Vanessa şi Melisa şi a altor două bărbaţi implicaţi în înşelătorie şi şantaj.

RomaniaTV.net
17 ian. 2012, 09:14
Vrăjitoarele Vanessa şi Melisa află dacă rămân sau nu în arest

Cele două vrăjitoare, Vanessa şi Melisa se află în arest de la 21 decembrie, când Curtea de Apel Bucureşti a dispus emiterea de mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele celor patru persoane, măsura survenind demersurilor Oanei Zăvoranu, care a apelat la vrăjitoare după ce s-a despărţit de soţul său, Pepe. Zăvoranu a fost păcălită şi şantajată de cele două vrăjitoare, astfel că le-a reclamat la Poliţie.

Curtea de Apel Bucureşti, în 21 decembrie 2011, a admis recursul declarat de procurori împotriva deciziei Tribunalului Ilfov de a le judeca în libertate pe vrăjitoarele Roxana Lider, cunoscută drept Vanessa, şi Rada Mincă, cunoscută drept Melisa, precum şi pe Ion Constantin şi Sava Craiff Buzea pentru înşelăciune şi şantaj, respectiv complicitate la aceste două infracţiuni.

În faţa magistraţilor Curţii de Apel, vrăjitoarea Roxana Lider a recunoscut că i-a ghicit în repetate rânduri Oanei Zăvoranu. „Este adevărat că a venit această femeie la mine şi da, i-am ghicit, am vrut să-i îndeplinesc visul de a ajunge la Hollywood, dar i-am luat sume mici 2 milioane, 3 milioane”, a declarat vrăjitoarea Vanessa.

Înrebată fiind de preşedintele completului de judecată dacă nu ar fi fost mai bine să fi existat şi nişte chitanţe pentru aceste servicii, vrăjitoarea a spus că este de acord să elibereze chitanţe pentru serviciile sale, însă până la acest moment nu există lege în acest sens.

Avocatul vrăjitoarei Rada Mincă a subliniat în faţa instanţei că vrăjitoria nu este încă în Codul penal. „Nu te poate induce o fată în eroare când tu te duci singur la ea. Ea îţi spune ce vede în cărţi, iar tu te duci şi a doua oară şi a 99-a oară să-i dai bani. Consider că nu sunt îndeplinite condiţiile constitutive ale infracţiunilor de înşelăciune şi şantaj”, a spus avocatul vrăjitoarei Rada Mincă, adăugând că ar fi înţeles că aceasta să se fi aflat în faţa instanţei mai curând pentru evaziune fiscală.

La rândul său, avocatul lui Ion Constantin a declarat în faţa magistraţilor că parchetul nu şi-a fundamentat acuzaţiile de complicitate la infracţiunile de înşelăciune şi şantaj aduse clientului său.

El a explicat că Ion Constantin nu a făcut decât să-i împrumute Oanei Zăvoranu o anumită sumă de bani şi pentru că aceasta nu a putut s-o returneze în luna septembrie aşa cum convenise cu acesta, ea s-a dus la Parchet şi i-a făcut plângere penală.

„E uşor să faci plângere pentru înşelăciune la patru luni de când ai semnat contractul. Există o interceptare ambientală cu Oana Zăvoraru şi Ion Constantin vorbind strict de scadenţa contractului”, a susţinut avocatul lui Ion Constantin.

Totodată, avocatul lui Sava Craiff Buzea a susţinut că acesta nu se ocupă cu vrăjitoria, ci cu afaceri imobiliare.

„Oana Zăvoranu a scris în actul notarial că este de acord cu toate condiţiile şi a primit întreaga sumă pentru apartamentul aflat în zona Iancu de Hunedoara, respectiv 50.000 de euro. E un preţ corect raportat la zonă. Partea vătămată nu a suferit nicio pagubă, chiar a avut bani să-şi cumpere două maşini, de 200.000 de euro şi 250.000 de euro. Eu cred că partea vătămată este într-o goană după senzaţional şi o goană nebună după paranormal”, a declarat în faţa instanţei avocatul lui Sava Buzea.