Vrancea: Peste 1.500 de oameni, izolaţi complet din cauza vremii

Aproximativ 1.500 de oameni din Ţifeşti, judeţul Vrancea, sunt complet izolaţi de lume. La o fermă cu 450 de vaci îngrijitorii au rămas fără apă şi mâncare.

RomaniaTV.net
07 feb. 2012, 14:02
Vrancea: Peste 1.500 de oameni, izolaţi complet din cauza vremii

Primarul localităţii Ţifeşti, Gabriel Postolache, dă vina pe autorităţile vrâncene pentru faptul că satul său a rămas complet izolat.

„Administraţia judeţeană nu a intervenit la timp pentru a efectua deszăpezirea şi de patru zile legătura între E85 şi drumul judeţean 205E este paralizată. Nu a intervenit nimeni cu utilaje, avem peste 1.500 de persoane, o fermă cu aproximativ 450 de vaci de lapte unde au început să cadă acoperişurile la adăposturi, vreo 20 de persoane izolate în fermă, care nu au alimente. Până acolo sunt 3-3,5 kilometri şi nu se poate ajunge nici pe jos pentru că zăpada este foarte mare. Situaţia este dramatică”, a declarat primarul Gabriel Postolache, la Romania TV.

Edilul local a precizat că primăria are în dotare două utilaje de deszăpezire, care nu fac însă faţă la nămeţii depuşi în ultimele zile. „Aavem un autogreder, am mai închiriat unul, dar nu facem faţă pentru că avem o suprafaţă totală de aproximativ 88 de kilometri de drumuri, iar pe pe alocuri dunele de zăpadă au 4-5 metri. Postolache a precizat că Prefectura Vrancea a trimis la Ţifeşti un elicopter cu cele necesare pentru dializa unui bolnav din sat.