„Vreau să vorbesc cu Angela!” De ce trebuie să foloseşti expresia asta dacă eşti în pericol într-un bar din Bucureşti

Angajații barurilor și cluburilor din Centrul Vechi au fost instruiți să recunoască un cod prin care un client care este agresat de cineva să ceară ajutorul foarte simplu. Tot ce trebuie să facă persoana aflată în pericol este să pronunțe cuvântul „Angela”. 

RomaniaTV.net
25 feb. 2020, 12:49
„Vreau să vorbesc cu Angela!” De ce trebuie să foloseşti expresia asta dacă eşti în pericol într-un bar din Bucureşti

Victimele abuzurilor în cluburile sau barurile din centrul Bucureștiului vor avea un cuvânt de siguranță, pe care îl vor spune atunci când cer ajutor. Până acum acest cod a fost folosit în mai multe țări din Europa dar și în Australia și a avut rezultate.

Inițiatorii proiectului spun că în primul rând victimele trebuie să conștientizeze că se află în pericol, chiar dacă agresorul este cineva cunoscut.

„Nu trebuie să ne referim clar la o agresiune clară, vorbim de violență, o mângâiere care nu este la locul ei, o încercare de sărut care nu este la locul ei este o posibilitate să ieși din această situație, vorbind cu angajații, cerând să vorbești cu Angela, a început procesul de instruire, angajații vor ști că ai nevoie de ajutor”, a declarat Diana Sarca, purtător de cuvânt Poliția Capitalei. 

Citeşte şi: O fată de 13 ani din Ialomiţa a sunat la 112 şi a anunţat că este răpită. Apelul s-a întrerupt brusc. Ce a urmat este inimaginabil

Reprezentanții poliției din Capitală spun că proiectul „Vorbește cu Angela” nu înlocuiește linia de urgență 112.

„Este o alternativă, este o formă prietenoasă de a interacțioana cu instituțiile de aplicare a legii și în alte forme ambulanță și alte chestiuni care au legătură cu nevoile persoanei”, a declarat Aurelian Ciocârlan, director adjunct Poliția Capitalei. 

„Vorbește cu Angela” a apărut prima dată în Marea Britanie în anul 2016, iar apoi s-a extins în alte 16 țări din Europa și nu numai.