Vrei permis de conducere? Află cum alegi şcoala de şoferi potrivită şi cât te costă

Daca vrei sa obtii permisul auto atunci primul pas este inscrierea la o scoala de soferi unde vei invata atat legislatia rutiera cat si cum sa stapanesti automobilul.

20 sept. 2015, 19:33
Vrei permis de conducere? Află cum alegi şcoala de şoferi potrivită şi cât te costă

In functie de abilitatile pedagogice ale instructorului auto si cat de usor vei putea deprinde conducerea autovehiculului, la finalul celor 30 de ore practice, cu putin noroc, vei putea obtine permisul dorit. Tocmai de aceea, este atat de important instructorul cu care vei porni pe acest drum. Important nu este doar ca el sa fie un sofer bun ci sa stie cum sa-ti transmita si tie cunostintele lui practice pentru a avea vreo sansa sa obtii plasticului roz mult ravnit. Concluzia: atentie la scoala de soferi aleasa si la intructor pentru ca de aceste doua decizii depinde, pana la urma, daca tu iti vei atinge sau nu obiectivul, adica sa-ti schimbi statutul din pieton in sofer. Asadar, fa-ti timp si incepe documentarea. Si unde o poti face mai bine decat direct la sursa (site-ul autoritatilor abilitate) DRPCIV (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor). Aici gasesti o lista destul de actualizata a scolilor si instructorilor auto din toate localitatile. Iata cum iti alegi scoala de soferi potrivita.

Fii atent la scoala pe care o alegi

In afara de site-ul DRPCIV poti intra pe mai multe forumuri in care vei gasi experientele altor oameni cu o scoala sau alta de soferi. Fii atent ca desi absolut toate scolile promit, initial, 24 de pregatire teoretica multe dintre ele nu se tin de cuvant. Dupa ce ai dat banii te poti trezi ca cele 24 de ore se transforma in doar 6 ore (ca iti este mai usor sa inveti singur acasa). Mai mult, atunci cand iti faci bugetul trebuie sa stii ca vei avea nevoie de mult mai multi bani decat 1.000 de lei (in functie de masina pe care alegi sa faci pregatirea practica). Mai trebuie sa scoti bani pentru analizele medicale si testul psihologic (aproximativ 300 lei) si inchirierea masinii pentru examen (in jur de 150-200 de lei). Dar mai sunt si alti bani de dat – pe diverse acte de care ai nevoie la dosar (cazier, taxe de examinare, taxa eliberare permis). Scoala de soferi iti face dosarul dupa ce ai finalizat atat orele teoretice cat si orele practice. Acum, inainte de a primi dosarul cu care sa mergi la DRPCIV, vei sustine un test-chestionar in sediul scolii. Daca nu vei obtine cel putin 22 de puncte nu vei primi dosarul si, prin urmare, nu ai cum sa sustii examenul teoretic.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro