TRUCURI naturale ca să ai dinţii albi. Iată cum te speli CORECT pe dinţi VIDEO

O igienă orală corectă este primul pas pentru a avea dinţi sănătoşi, de un alb strălucitor.

20 nov. 2013, 19:37
TRUCURI naturale ca să ai dinţii albi. Iată cum te speli CORECT pe dinţi VIDEO

Majoritatea persoanelor dezvoltă carii chiar dacă se spală pe dinţi de două ori pe zi şi asta pentru că modul în care o fac nu este corect, scrie eva.ro. Pentru a îndepărta cât mai bine placa bacteriană este necesar ca periajul să dureze cel puţin două minute. De asemenea, folosirea aţei dentare sau a periuţei interdentare o dată pe zi te ajută să îndepărtezi resturile alimentare dintre dinţi.

Citeşte şi Stresul strică dinţii! Sfaturi ca să ai dinţii albi şi sănătoşi

Iată un tutorial care te învaţă cum să te speli corect pe dinţi:

 

De asemenea, fumatul şi băuturile intens colorate îţi pot păta dinţii.

Remedii naturale care te ajută să redobândeşti albul natural al dinţilor tăi:

  • Bicarbonat de sodiu şi lămâie. Amestecă o lingură cu bicarbonat de sodiu cu câteva picături de zeamă de lămâie. Înmoaie periuţa de dinţi în acest amestec şi apoi spală-te pe dinţi, masând delicat de la gingii spre vâful dinţilor.
  • Apă oxigenată. Apa oxigenată în concentraţie de 3% te poate ajuta să ai dinţii mai albi. Toarnă puţină apă oxigenată pe periuţa de dinţi şi apoi începe imediat periajul.
  • Piure de căpşuni. Acidul citric conţinut de căpşuni funcţionează ca un adevărat „exfoliant” pentru suprafaţa dinţilor, îndepărtând petele şi rezidurile care le dau aspectul îngălbenit. Pisează o căpşună şi foloseşte piureul rezultat ca pe o pastă de dinţi obişnuită.

Citeşte şi Cum îţi alegi pasta de dinţi şi de ce trebuie făcut detartrajul. Vezi soluţii de albire a dinţilor